©Unsplash

Vermijd snelheidsboetes met deze handige nieuwe Waze-functie

Vermijd snelheidsboetes met deze handige nieuwe Waze-functie

5 maart - 17:01

Waze geeft nu een waarschuwing als de maximumsnelheid omlaag dreigt te gaan. Ook krijg je hulp in rotondes en meld je gebeurtenissen op de weg op een nieuwe manier.

Gaat de maximumsnelheid op je route over enkele honderden meter omlaag, dan krijg je daar met de nieuwe versie van Waze op tijd een waarschuwing over. Bijvoorbeeld als je van maximaal 80 kilometer per uur naar maximaal 50 kilometer per uur moet.

Door deze toevoeging hoef je niet op de rem te trappen, maar kun je al eerder het gas loslaten of licht remmen. Ook is de kans kleiner dat je een bord mist en een boete krijgt omdat je door blijft rijden met dezelfde snelheid.

Ook op de rotonde krijg je wat extra hulp van de app. Waze vertelt nu bij welke rijbaan je het beste kunt staan en is duidelijker over de afslag die je moet nemen.

Gebeurtenissen melden

De nieuwe update voor de Waze-app rolt in de komende maand uit naar alle gebruikers. Onderdeel van deze update is de ook de aangepaste manier waarop je gebeurtenissen op de weg meldt. Dit nieuwe design zagen sommige gebruikers afgelopen februari al.

In grote Amerikaanse en Canadese steden krijgen gebruikers nog een extraatje met deze update, want de app vertelt in welke parkeergarage nog plek is. 

Lees meer over navigatie, of blijf op hoogte via de Bright-app voor iOS of Android.