©Specialized

Deze nieuwe e-bike van Specialized is een alternatief voor een bakfiets

Deze nieuwe e-bike van Specialized is een alternatief voor een bakfiets

7 maart - 00:16 Laatste update: 00:26

Het bekende fietsmerk Specialized heeft een krachtige elektrische cargofiets aangekondigd, als een alternatief voor een bakfiets. Met de e-bike kun je twee kinderen vervoeren en heel veel boodschappen.

De nieuwe Specialized Turbo Porto is een longtail e-bike: een elektrische fiets met een lange staart. De Porto heeft een bagagedrager voorop en eentje achterop, die geschikt is voor kinderzitjes, tassen, koffers en andere accessoires. Het totale laadgewicht, inclusief het gewicht van de fietser, is 200 kg. De voordrager heeft een maximale belasting van 20 kg en de bagagedrager achterop kan tot 60 kg aan.

De elektrische cargofiets is vooral gericht op het vervoeren van kinderen en de boodschappen. Dat zie je terug aan het grote aanbod van extra’s en accessoires, zoals voetsteunen, veiligheidsrails, twee passagiersstoelen en een zijtas met een capaciteit van 44 liter, die 25 kg aankan. Het achterrek heeft drie MIK HD-montageprofielen, waardoor je een geschikt kinderzitje direct in de sleuven kunt klikken.  

Radarsysteem en wielslot

Het is ook de eerste longtail e-bike die is uitgerust met een radarsysteem van Garmin, die je waarschuwt als auto’s je van achteren naderen. Verder is de elektrische cargofiets voorzien van een geïntegreerd wielslot en het Turbo Lock-systeem.

Met de gekoppelde app kan je de motor van de e-bike uitzetten en een alarmsysteem activeren en de fiets is met de app ook weer te ontgrendelen. 

Verwisselbare accu

Een 250W-motor die Specialized zelf heeft ontworpen levert een koppel van 90 Nm. De batterij heeft een capaciteit van 710 Wh, goed voor een maximale rijtijd van 5 uur.

De accu is makkelijk verwijderbaar met een sleutel, zodat je hem thuis kunt opladen. De fiets heeft verder een Gates Carbon Drive CDX riemaandrijving, Tektro Dorado hydraulische schijfremmen en 2,8 inch Pathfinder Sport-banden.

De prijs en de concurrentie

De Porto is ontworpen met een laag zwaartepunt en heeft twee verschillende wielmaten. Dat moet het op- en afstappen makkelijker maken. De Porto weegt met alle standaardaccessoires in totaal 39,6 kg. Volgens Specialized is de fiets geschikt voor mensen van 155 cm tot 195 cm.

De Specialized Porto kost 6500 euro. Concurrenten zijn de longtail e-bikes van onder andere Tern en Trek.

Bekijk ook onze review van de longtail e-bike van Decathlon.

Lees meer over elektrische fietsen en blijf op de hoogte met onze app.