© Unsplash

Je Pixel-telefoon ontgrendelen? Tik er gewoon je smartwatch tegenaan

Je Pixel-telefoon ontgrendelen? Tik er gewoon je smartwatch tegenaan

7 maart - 19:52

Google werkt aan een nieuwe functie waarbij je Pixel 3-smartwatch met behulp van de draadloze technologie ultra-wideband je Pixel-telefoon kan ontgrendelen. Vermoedelijk door de twee gadgets gewoon tegen elkaar aan te tikken.

Huidige Pixel-horloges kunnen de Google-smartphone al ontgrendelen, maar daarvoor wordt op dit moment nog bluetooth gebruikt. Dat draadloze signaal wordt gebruikt om te zien of de twee bij elkaar in de buurt zijn, zodat je telefoon weet dat hij in jouw handen is en veilig kan worden ontgrendeld.

Een ultra-wideband-verbinding kan helpen om veel preciezer de afstand tussen je telefoon en smartwatch te meten. Het zorgt ervoor dat een afstand van enkele centimeters wordt onderscheiden van een afstand van tientallen centimeters - en je dus bijvoorbeeld je horloge tegen de bovenkant van je telefoon kunt tikken om hem te ontgrendelen. Veel exacter dan bluetooth, dat nu een schatting maakt van jouw afstand.

Opgedoken in code

Het is afwachten hoe deze functionaliteit precies in elkaar kan komen te zitten. Volgens 9to5Google is de code voor de nieuwe functie in recente software opgedoken, maar we hebben nog niet kunnen zien hoe deze in de praktijk wordt gebruikt.

De huidige Pixel Watch 2 heeft ook geen UWB-ondersteuning, wat betekent dat het bedrijf een nieuw horloge moet uitbrengen voor deze functie. Volgens geruchten wilde Google ooit een UWB-antenne in het huidige horloge implementeren, maar wet deze functie op het laatste moment geschrapt.

Lees meer over Google en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.