©Lotus

Deze elektrische auto van Lotus komt binnenkort naar Nederland

Deze elektrische auto van Lotus komt binnenkort naar Nederland

12 maart - 19:06 Laatste update: 19:06

Vond je een elektrische SUV van Lotus net iets te ver gaan, maar wil je wel elektrisch rijden in een auto van het legendarische merk? De Emeya is je nieuwe favoriete auto. Na de zomer te koop met een vanafprijs van net geen 110.000 euro.

Wil je vast een beetje voorpret dan kun je nu online in de configurator je ideale Emeya samenstellen. Mijn ideale Emeya R kwam op €175.000. Maar dan heb je ook meteen de R-versie met de twee belangrijkste upgrades: een KEF-audiopakket en een trekhaak.

De auto laadt razendsnel op: 18 minuten om van 10 naar 80 procent te gaan. Dat is een plasje en twijfelen bij de benzinepomp of je voor nootjes of chocolade gaat. Het WLTP-rijbereik is 610 kilometer. In gewone mensen termen betekent dat dat je steeds twee uur heel veel te hard kan rijden, dan moet eten/drinken/plassen en de auto weer vol is voor je daar klaar mee bent. Als de lader het niet doet, sla je gewoon een stop over.

Hoge verwachtingen

De Lotus Eletre reed al fantastisch (kijk onze video maar) en dat was een formaat schoolbus. De Emeya ligt aanzienlijk lager op de weg en heeft een groot aantal van dezelfde technologiën. Daar liggen dus hoge verwachtingen. Actieve aerodynamica, 905 pk onder de voet in de snelste versie, een batterij die circuitgebruik aan moet kunnen, carbon keramische remschijven en een elektronisch gestuurd luchtveringssysteem. De Porsche Taycan krijgt met deze auto serieuze concurrentie.

Daar moet bij gezegd worden dat de Emeya groter is. Met als voordeel dat je bijvoorbeeld met vier volwassenen ruim moet kunnen zitten en dat je maar liefst 509 liter bagage mee kan nemen. De Emeya zal vermoedelijk nog meer richting Grand Tourer gaan dan de Taycan.

Wat kost dat?

De prijzen zijn als volgt: Emeya, vanaf €109.685. Emeya S, de extra luxe uitgeruste versie van de Hyper-GT, vanaf € 130.585. Emeya R, het topmodel, vanaf € 155.025. Wij hopen later dit jaar de auto te kunnen testen. 

Volg ook onze Duurtest voor meer reviews van elektrische auto's. En blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.