© Unsplash

Je AirPods Pro worden misschien wel je nieuwe gehoortoestel

Je AirPods Pro worden misschien wel je nieuwe gehoortoestel

11 maart - 15:46

Apples draadloze oordoppen krijgen er mogelijk een grote nieuwe functie bij: ze kunnen gaan doubleren als gehoortoestel.

De nieuwe optie wordt specifiek bij de AirPods Pro toegevoegd, schrijft Bloomberg-journalist Mark Gurman in zijn nieuwsbrief. Gurman staat er om bekend nauwe contacten binnen Apple te onthouden.

De gehoortoestel-functionaliteit moet met bestaande AirPods Pro-sets gaan werken na een software-update die gelijktijdig met iOS 18 moet verschijnen. Doorgaans worden zulke grote software-updates in september uitgebracht, nadat in juni een testversie voor ontwikkelaars beschikbaar is gesteld.

Het techbedrijf zou daarnaast geen plannen hebben om nieuwe AirPods Pro in 2024 uit te brengen.

Live Listen en Voice Boost

Het is niet onverwacht dat Apple met de AirPods deze richting op gaat. In 2018 introduceerde het bedrijf 'Live Listen' voor de oordoppen, waarmee je de AirPods kunt gebruiken om het geluid specifiek voor jou te horen. Dit maakt het makkelijker een gesprek te volgen in een drukke kamer.

In 2021 werd een functie toegevoegd die de audio van gesprekken om je heen duidelijker te verstaan maakt. Ook kunnen de AirPods Pro ander, vervelend omgevingsgeluid zoals een luide drilboor in volume voor je verlagen.

Lees meer over de AirPods en abonneer op onze nieuwsbrief.