© Pexels

WhatsApp bewaarde je foto's dubbel, maar er is nu een oplossing

WhatsApp bewaarde je foto's dubbel, maar er is nu een oplossing

13 maart - 22:32 Laatste update: 22:36

Talloze iPhone-gebruikers hebben de afgelopen dagen online geklaagd dat WhatsApp ontvangen foto's dubbel opslaat. Het is een storende bug die na een recente update optrad, maar volgens WhatsApp is er inmiddels een oplossing.

De bug in WhatsApp dook een week geleden voor het eerst op de iPhone op. Dat was ongeveer toen iOS 17.4 verscheen. Minstens één gebruiker op de website van Apple zegt echter dat hij al voor de update met het probleem te kampen had

De schuld zou niet bij Apple liggen. Het bedrijf uit Cupertino zegt aan gebruikers dat ze zich tot Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, moeten wenden. De afgelopen dagen slaagde niemand erin om het probleem zelf op te lossen. Gebruikers hebben onder andere geprobeerd om de functie uit te zetten, hun iPhones daarna opnieuw op te starten en de functie opnieuw aan te zetten. 

Nieuwe update verschenen

Een woordvoerder van Meta zegt in Britse media dat er inmiddels een update van de iOS-app van WhatsApp is verschenen, die het probleem verhelpt. "We zijn ons ervan bewust dat een aantal iPhone-gebruikers problemen ondervindt bij het ontvangen van mediabestanden, waardoor die twee keer op hun filmrol worden opgeslagen. We introduceren een oplossing voor gebruikers en raden iedereen aan om de nieuwste versie van de app te downloaden."

De nieuwste WhatsApp-update is versie 24.5.75 en die is nu te downloaden in de App Store van Apple. Sluit na het installeren van de update WhatsApp helemaal af en start de app daarna weer op. Vervolgens wordt de volgende foto die je ontvangt, weer gewoon één keer opgeslagen.

Android-gebruikers hadden trouwens geluk, want het probleem deed zich alleen voor op de iPhone.

Lees meer nieuws over WhatsApp, of blijf op de hoogte via de Bright-app.