©Apple

iOS 17.4 is nu te downloaden: deze iPhone-update heeft grote gevolgen

iOS 17.4 is nu te downloaden: deze iPhone-update heeft grote gevolgen

5 maart - 19:46 Laatste update: 19:53

Apple is begonnen met de uitrol van iOS 17.4. Met deze update voert Apple onder druk van de EU een paar belangrijke veranderingen door voor Europese iPhone-gebruikers. Zo ondersteunt iOS voor het eerst externe appstores.

De update naar iOS 17.4 is sinds vanavond 19 uur te downloaden. De uitrol gaat zoals altijd gefaseerd, zodat nog niet iedere iPhone-gebruiker hem meteen ziet.

Met iOS 17.4 stelt Apple in de EU voor het eerst de iPhone open voor externe appwinkels. Daarmee voldoet Apple net op tijd aan de strenge EU-regels Digital Markets Act (DMA). iPhone-gebruikers kunnen straks alternatieve appstores installeren en als standaard instellen. Ook kunnen browsers voortaan andere browserengines gebruiken dan Apple's eigen WebKit.

Andere betaaldiensten en cloudgaming

Een andere verandering door de DMA is dat de NFC-chip in de iPhone wordt opengesteld voor andere betaaldiensten. Voor gebruikers met Apple Pay verandert er trouwens niets: het betaalsysteem van Apple blijft gewoon werken zoals je gewend bent.

Ook staat Apple nu voor het eerst cloudgamediensten toe op de iPhone. Die maatregel wordt wel wereldwijd ingevoerd. Cloudgamingdiensten als Xbox Game Pass en Nvidia GeForce Now mogen voortaan hun eigen iPhone-apps uitbrengen. 

Nieuwe functies en nieuwe emoji

Daarnaast voegt iOS 17.4 zes nieuwe emoji toe, en een reeks nieuwe functies, zoals sneller inzicht in de status van je batterij. We hebben alles over iOS 17.4 hier voor je op een rij gezet.

Blijf op de hoogte over het laatste Apple-nieuws met onze Bright-app.