© ABUS

Dit fietsslot van ABUS houdt zelfs dieven met een slijptol tegen

Dit fietsslot van ABUS houdt zelfs dieven met een slijptol tegen

14 maart - 23:36 Laatste update: 23:44

Hoe duurder je fiets, hoe banger je bent dat hij wordt gestolen. Slotenfabrikant ABUS heeft daarom sinds kort een nieuw fietsslot, waarmee het dieven te slim af hoopt te zijn. De Granit Super Extreme 2500 zou namelijk ook dieven moeten weren die sloten openbreken met een draadloze haakse slijper.

ABUS kondigde het extra sterk fietsslot Granit Super Extreme 2500 vorig jaar al aan, maar het slot is nu ook echt te koop. Doordat het slot van gehard staal met een coating van wolfraamcarbide is gemaakt, duurt het langer voordat een dief het slot open kan krijgen met zijn slijptol. Dieven houden er natuurlijk niet van om lang bezig te zijn en mogelijk betrapt te worden, dus de kans is groot dat ze het opgeven en een andere prooi zoeken.  

Moeilijker voor dieven

Ook dieven die je slot zonder sleutel open proberen te krijgen met behulp van lockpicking, zullen het lastig krijgen met de Granit Super Extreme 2500. Er zit namelijk een ABUS XPlus cylinder in het slot, die het extreem moeilijk zou maken om het slot zonder sleutel open te krijgen.

Overigens kan het voor de gebruiker juist heel makkelijk zijn om het slot open te krijgen, want het slot is geschikt voor het ONE KEY-systeem van ABUS. Daarmee kan je een slot laten maken waar een bestaande sleutel in past die je al voor een ander slot op je fiets gebruikt.

Alleen als je een dure fiets hebt

Denk je nu: dit klinkt goed, waar kan ik het slot bestellen? Haal dan even diep adem, want de prijs van de Granit Super Extreme 2500 is... 299 euro. Dat blijft een enorme smak geld voor een fietsslot.

Lees meer over elektrische fietsen en blijf op de hoogte met onze app.