Wallpapers.com

Pas op met updaten van Minecraft: door deze bug kun je al je werelden kwijtraken

Pas op met updaten van Minecraft: door deze bug kun je al je werelden kwijtraken

15 maart - 22:09

Bij Minecraft-ontwikkelaar Mojang zijn alle alarmbellen gaan rinkelen door een vreemde en gevaarlijke bug. Die doet zich voor wanneer de pc-versie van het spel wordt geüpdatet via de Xbox-app.

Volgens de gameontwikkelaar lopen spelers het risico om hun volledige Minecraft-werelden kwijt te raken als ze nu de update via de app van Xbox uitvoeren. En daarmee zouden sommige spelers dus jaren aan werk in Minecraft kunnen verliezen. 

Mojang adviseert spelers om eerst de Xbox-app op te starten en de daarin verwerkte Gaming Services Repair Tool te draaien. Die zorgt ervoor dat de Gaming Services-app van Microsoft, waar de Xbox-app op zijn beurt weer gebruik van maakt om games af te spelen, naar de nieuwste versie wordt geüpdatet.

Gissen naar de oorzaak

Hoewel de bug lijkt te zitten in de Gaming Services van Microsoft, zegt Mojang verder niets over de precieze oorzaak. Of je in het ergste geval nog op enige manier je wereld terug kan krijgen, is ook niet bekend. Minecraft-spelers die gebruikmaken van de Java-versie kunnen opgelucht ademhalen: die versie heeft geen last van de bug.

Lees meer nieuws over games en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.