©Unsplash

Sony’s PS5 Pro is veel sneller dan de gewone PS5

Sony’s PS5 Pro is veel sneller dan de gewone PS5

16 maart - 20:00 Laatste update: 18 maart - 09:49

Sony’s PS5 Pro wordt driemaal sneller zijn dan de gewone PlayStation 5 en nog dit jaar tijdens de feestdagen op de markt komen.

Er wordt gesproken over 67 teraflops aan rekenkracht (bij 16-bit floating point-calculaties). Dat is heel wat meer dan PlayStation 5, die het doet met 10,28 teraflops. Het renderen van beeld zou 45 procent beter zijn. Er wordt ook upscalingstechnologie aan het beeld toegevoegd dat PlayStation Spectral Super Resolution heet en daar zou zelfs 8K-ondersteuning bijkomen.

PS5 Pro voor de feestdagen

YouTuber Moore’s Law is Dead zou toegang hebben gekregen tot een technisch document over het apparaat, dat momenteel nog te boek staat onder de codenaam Trinity. Daarnaast beweert ook Insider Gaming dat die geruchten kloppen en dat de console dus op tijd verschijnt voor Sinterklaas en de kerstman. Op zich niet vreemd: PlayStations komen vaak in november uit. Genoemde bronnen zijn betrouwbaar gebleken in het verleden, vooral Insider Gaming heeft het zeker de laatste tijd dikwijls bij het rechte eind.

Een belangrijke vraag die nog openstaat is de prijs. Welk prijskaartje gaat Sony aan zijn nieuwe paradepaardje hangen? In het geval van de PlayStation 4 weten we dat de verbeterde Pro-versie destijds dezelfde prijs had als het origineel. Aangezien de prijs van de PS5 juist is verhoogd, lijkt het geen vreemde keuze als Sony rond dat prijspunt zal blijven. De prijs van de variant zonder diskdrive is 450 euro, dus een PS5 Pro zal mogelijk 450 tot 500 euro kosten. Het is echter nog gissen, want hoewel er steeds meer naar buiten komt over de superversie van de console, houdt Sony zijn lippen nog stevig op elkaar.

Lees meer over games en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.