© Unsplash

Spotify heeft een handige nieuwe functie: zo werkt de minispeler

Spotify heeft een handige nieuwe functie: zo werkt de minispeler

21 maart - 21:24

Spotify rolt een nieuwe functie uit voor gebruikers die op hun computer naar de streamingdienst luisteren. Voortaan kunnen ze op hun laptop of desktop-pc makkelijker de muziek bedienen via een nieuwe minispeler.

Als je tot nu toe graag een minispelertje op je scherm wilde om snel van liedje te wisselen, had je hiervoor apps van derde partijen nodig. Spotify vond het tijd om dat eens aan te pakken en heeft nu dus de functie gewoon in de desktop-app ingebouwd. Daarmee volgt het Apple Music, dat al langer zo'n minispeler heeft.

Twee soorten minispelers

Er zijn vervolgens twee keuzes wat betreft minispelers. De eerste optie is om een vierkant schermpje gebruiken dat op je scherm zweeft en waarmee je ook videopodcasts en muziekvideo’s kan kijken. Als je dat te veel ruimte vindt kosten, kan je ook een heel klein balkje kiezen, waarmee je alleen kan pauzeren of naar het volgende nummer kan gaan.

Hier vind je hem

Mocht je deze functie graag willen proberen, dan kan je hem bijna helemaal rechtsonder in de app vinden.

Je hebt hiervoor voorlopig wel een premium-account nodig. Het kan even duren voordat de nieuwe functie ook bij jou in de app te vinden is, omdat de uitrol gefaseerd gaat.

Lees meer nieuws over Spotify, en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.