©Philips

Met Senseo-opvolger Philips Baristina maak je espresso van bonen in één beweging

Met Senseo-opvolger Philips Baristina maak je espresso van bonen in één beweging

22 maart om 01:51
Laatste update: 22 maart om 01:51

Philips komt met een nieuwe concurrent voor Nespresso. Het nieuwe, kleine espresso-apparaat Baristina gebruikt verse koffiebonen om je espresso te maken met een enkele veegbeweging. 

Met één beweging van het portafilter - de houder voor de koffie - maalt, stampt en zet de Philips Baristina automatisch je espresso. Er zijn geen instellingen nodig en je bent vrij in de keuze van je koffiebonen. De machine maalt de bonen namelijk automatisch tot de perfecte grootte. "De drukpomp van 16 bar laat de volle smaak uit uw bonen vrij", zegt het bedrijf. 

Compact en stil

Als je koffie klaar is, klap je de puck eruit en gooi je het koffiedik weg. Je hoeft alleen het portafilter af te spoelen of met een doek af te vegen. En met de bijbehorende melkopschuimer klopt de Baristina in enkele seconden warme of koude melk op. 

De Baristina zit ergens tussen de espresso-apparaten en de capsule-apparaten in. Hij is kleiner en stiller dan normale espressoapparaten en is ook makkelijker schoon te maken. De Baristina is compact: 34,5 cm hoog, 38 cm lang en 18 cm breed. Het apparaat is er in wit of zwart, en voor het portafilter heb je keuze uit zeven kleuren.

Eerst in Frankrijk, later in Nederland

Met een prijs van 299,99 euro is de Philips Baristina goedkoper dan een volautomatisch espressoapparaat en prijziger dan de duurste capsule-apparaten. De melkopschuimer moet je er los bij kopen voor 89,99 euro.

Het apparaat is deze week in Frankrijk op de markt gebracht, maar is op dit moment nog niet in Nederland te bestellen. De Nederlandse introductie volgt pas later dit jaar.

Philips? Nee, Versuni

De Baristina is ontwikkeld door Versuni, zo heet de tak van Philips die in 2021 werd overgenomen door de investeringsmaatschappij Hillhouse Capital. Dat bedrijf betaalt jaarlijks een bedrag aan Philips om de merknaam op de koffiezetapparaten, airfryers en stofzuigers te mogen zetten. 

Volgens het bedrijf maakt het nieuwe koffieapparaat 'probleemloze espresso van barista-kwaliteit in elk huis toegankelijk'. Marloes Laan, CMO van Versuni: "Philips Baristina is hier om de koffiewereld wakker te schudden." 

De fabrikant zegt ook dat je door koffiebonen te gebruiken geld kan besparen. Als je drie kopjes espresso per dag drinkt, bespaar je met bonen volgens de berekening ruim 300 euro vergeleken met het gebruik van Nespresso-capsules.

Lees meer nieuws over Philips en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.