© Unsplash

Wat is OpenAI van plan in Hollywood?

Wat is OpenAI van plan in Hollywood?

24 maart - 16:00

OpenAI is van plan om zijn diensten aan te bieden aan filmstudio’s. Het bedrijf bezoekt volgende week verschillende invloedrijke mensen in Hollywood. OpenAI wil hen overtuigen om de generatieve AI Sora te integreren in hun werk.

Midden februari toonde OpenAI Sora. Met de tool kan je op basis van tekstuele inputs kwalitatieve video’s tot een minuut lang genereren. Sora is nog niet beschikbaar voor het brede publiek, maar OpenAI zou wel al toegang hebben verleend aan een select groepje mensen in de filmwereld. Dat bericht Bloomberg aan de hand van bronnen met kennis van de gesprekken.

Kort nadat het de tool onthulde, trok OpenAI voor het eerst naar Hollywood om de technologie te demonstreren. De komende weken zal het nogmaals naar Tinseltown gaan om verdere gesprekken te voeren met sleutelfiguren in Hollywood. Het doel is om hen zover te krijgen dat ze de technologie integreren in grote filmproducties. Voorlopig wordt er nog niet gesproken over prijzen of andere concrete zaken.

Niet iedereen blij

AI is in Hollywood een controversieel onderwerp. De technologie wordt al een tijdje lang gebruikt in de filmwereld, voornamelijk bij de pre- en post-productie. Maar tot nu toe heeft AI er nog niet voor gezorgd dat er banen verdwenen. Met de komst van generatieve AI kan daar echter verandering in komen. De technologie is immers in staat om steeds betere content te creëren en het lijkt erop dat er elke week wel een nieuwe innovatie of upgrade uitkomt. 

Vorig jaar heeft de angst voor AI ertoe geleid dat acteurs en scenarioschrijvers zelfs zijn gaan staken. Zij eisten dat de industrie meer zou doen om hun banen veilig te stellen. Hoewel de filmbonzen uiteindelijk toegevingen hebben gedaan - studio’s mogen bijvoorbeeld geen scripts laten schrijven door AI om ze daarna aan een lagere prijs te laten herschrijven door mensen - lijkt het met de komst van technologie als Sora toch maar een kwestie van tijd voordat mensen vervangen gaan worden door AI.

Lees meer over AI, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.