Psst, deze slimme ring laat je fluisteren met ChatGPT

©VTouch

Psst, deze slimme ring laat je fluisteren met ChatGPT
22 maart om 13:59
Laatste update: 22 maart om 14:03

Praten met spraakassistenten of chatbots in het openbaar blijft ongemakkelijk, daarom biedt slimme ring Wizpr je de mogelijkheid om te fluisteren. 

De slimme ring van VTouch kan achtergrondgeluid wegfilteren, om jouw opdrachten goed te verstaan. Je hoeft de wearable daar niet voor wakker te maken, want dat gebeurt automatisch als je de ring dichtbij je mond houdt. Omdat jouw stem wordt geïsoleerd, zullen de gesprekken van mensen om je heen niet worden opgenomen.

De ring heeft wel een knop, die je gebruikt om te kiezen met wie je in gesprek wil. Je kunt namelijk niet alleen met ChatGPT fluisteren, maar ook met een spraakassistent zoals Alexa of met Gemini.

De ring wordt via bluetooth met je smartphone verbonden, om je gesproken opdrachten om te zetten in tekst. VTouch hoopt echter dat je de ring in de toekomst vooral gebruikt als gesprekspartner om te praten over wat er op je smartphone staat. Denk aan je agenda, berichten of het weer.

Noodhulpmiddel

De ring kan ook als noodhulpmiddel dienen. Als je de knop vijf keer indrukt, wordt je locatie naar je vooraf ingestelde noodcontacten gestuurd. De ring kan tot 66 uur lang met je smartphone verbonden blijven voordat je de wearable moet opladen. Een Kickstarter-campagne van Wizpr Ring is nu actief.

Lees meer over wearables, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.