©Denon

Met deze nieuwe soundbar gaat Denon de strijd aan met Sony en Sonos

Met deze nieuwe soundbar gaat Denon de strijd aan met Sony en Sonos

25 maart om 23:38

Denon heeft een nieuwe, compacte soundbar met Dolby Atmos-ondersteuning aangekondigd. Deze speaker voor bij je televisie gaat op prijs de concurrentie aan met merken als Sony en JBL.

De nieuwe Denon DHT-S218 is een 'full range' Dolby Atmos-soundbar, die relatief betaalbaar moet zijn gezien de features en prestaties. Je sluit hem via HDMI eARC aan op je televisie, maar de soundbar heeft ook een HDMI passthrough-aansluiting die 4K en Dolby Vision HDR ondersteunt. Die functie ontbreekt in de Sonos Arc, die veel duurder is. 

De soundbar beschikt over zes drivers in de 2.1-configuratie, zonder speciale naar boven gerichte speakers. Het Dolby Atmos-effect wordt bereikt via speciale aanpassingen van de software. Er is geen ondersteuning voor DTS:X. Dat laatste heeft de 2.1 kanaals soundbar van concurrent Sony wel en die heeft een vergelijkbare prijs.

Streamen via Bluetooth

De Denon S218 heeft poorten voor optische en analoge audio en een subwoofer-uitgang. Via bluetooth kun je draadloos streamen vanaf je telefoon, laptop of tablet. Met de multipoint-functie kun je naadloos wisselen tussen de gekoppelde apparaten. Ook is de kleine soundbar volgens Denon makkelijk aan de muur te monteren, mocht je dat willen.

De nieuwe Denon-soundbar is compact (maar 6,7 cm hoog) en licht (3,6 kg). De adviesprijs is 270 euro. Daarmee zit Denon in het vaarwater van onder meer Sony en JBL. Bekijk ook onze Bright Stuff-keuze van de beste soundbars, in het wat duurdere segment.

Volg meer nieuws over gadgets met onze nieuwe app.