©Samsung

De nieuwste speaker van Samsung is een fotolijst - gemiste kans van IKEA en Sonos?

De nieuwste speaker van Samsung is een fotolijst - gemiste kans van IKEA en Sonos?

8 januari - 22:03 Laatste update: 22:51

Samsung lanceerde eerder zijn Frame-tv's, die je zowel als televisie en als digitale fotolijst voor kunstwerken kan gebruiken. Nu breidt het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn productlijn voor kunstliefhebbers uit met een fotolijst, waarmee je ook muziek kan streamen.

Samsung heeft op de techbeurs CES zijn nieuwste gadget aangekondigd: een fotolijstje met de naam Music Frame, uitgerust met speakers om je huis slimmer, maar vooral luider, mee te maken. Als je al een Samsung Frame-televisie bezit, dan zal dit extra 'meubelstuk' in ieder geval niet misstaan, want hij is ervan afgekeken.

Het nieuwe fotolijstje kun je overal in huis ophangen en er je favoriete kunst of foto's insteken. Dat kan met geprinte kunstwerken, want er zit geen scherm in. Bovendien kan de gadget worden gekoppeld aan je Samsung-televisie of surroundsound-systeem voor een nog betere geluidservaring.

Speakers

Als ingebouwde speakers heeft hij twee woofers, twee tweeters en mid-range drivers. Samsung belooft dan ook een serieuze Dolby Atmos-audio-ervaring. Niet slecht voor fotolijst dat normaal gezien toch eerder stil is.

Verder maakt de lijst, of beter gezegd speaker, wederom gebruik van Samsungs eigen ultradunne voedingskabel, waarmee je het apparaat dus op subtiele wijze van elektriciteit voorziet. De prijs en releasedatum zijn op dit moment nog niet bekend, maar we houden onze ogen en oren open.

Speakerschilderij van Sonos en IKEA

Drie jaar geleden kwamen Sonos en IKEA ook al eens met een schilderijspeaker in de Symfonisk-lijn. Die speaker, die 189 euro kost, kan je voorzien van los verkrijgbare prints met een beperkt aantal ontwerpen. Maar je kon er dus niet je eigen foto's of kunstwerken in doen, zoals bij deze nieuwe Samsung-lijst.  

Lees meer hoogtepunten van techbeurs CES 2024.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.