Nieuwe foto’s van de digital-only Xbox Series X zijn gelekt

Nieuwe foto’s van de digital-only Xbox Series X zijn gelekt

28 maart - 10:00

Er zijn nieuwe foto’s van een Xbox Series X zonder discdrive gelekt via Exputer. Het nieuws dat er een digital only-versie van Microsofts gameconsole komt, werd vorig jaar al bekend, maar nu zien we voor het eerst hoe de geüpdatete Xbox eruit kan gaan zien. De digital only-versie moet deze zomer uitkomen.

Op de lage resolutie-foto’s zie je een Xbox Series X die er nagenoeg hetzelfde uitziet als de huidige console in de winkel. Grootste verschil is dat hij wit wordt in plaats van zwart, en uiteraard ontbreekt de disc drive, waardoor je uitsluitend games kunt downloaden.

Goedkoper maar ook beter?

Volgens Exputer komt de nieuwe console met 1TB opslag en kunnen we ergens in juni of juli van dit jaar de spelcomputer in de schappen verwachten. Intern verandert er niks aan de hardware of de prestaties, los van een verbeterde heatsink voor de koeling. De discdrive snoept wel wat van de kosten op, dus de site verwacht dat de prijs lager zal liggen dan de huidige Series X, waarvan de adviesprijs 499,99 euro is.

Toch geen Xbox-cilinder

Vorig jaar lekte er al uit dat Microsoft een digital only Xbox Series X ontwikkelde. Dat kwam door gelekte documenten van de rechtszaak tussen het concern en de Federal Trade Commission in Amerika. Er stond in de documenten ook een afbeelding bij van een cilindervormige Xbox, wat een eerste keer zou zijn voor het merk. Het lijkt er nu toch op dat we weer een hoekige Xbox Series X krijgen.

Lees meer over Xbox of abonneer je op onze nieuwsbrief.