©HP

Nieuwe HP Spectre x360 laptops denken met je mee tijdens het werk

Nieuwe HP Spectre x360 laptops denken met je mee tijdens het werk

28 maart - 19:47 Laatste update: 29 maart - 00:51

De nieuwe HP Spectre x360 laptops werden in januari onthuld en zijn nu verkrijgbaar. Niet alleen hebben ze een omklapbaar OLED-scherm, HP wil dat de Spectre x360 ook je beste werkmaatje wordt. Met AI kunnen de laptops dat op verscheidene manieren.

De HP Spectre x360 laptops zijn erg populair, omdat je het scherm helemaal naar achteren kan klappen en hem zo in een tablet transformeert. De nieuwe generatie biedt daarbij allerlei nuttige AI-opties voor foto- en videobewerking aan, dankzij de Intel Core Ultra-processors en optioneel ook de NVIDIA GeForce RTX 4050 GPU’s. Dat betekent in de praktijk dat de Spectre x360 veel van het werk voor je zal doen, en niet alleen op de bekende manieren zoals bij fotobewerking. 

Handige AI-functies voor alledaagse gebruik

Zo is de nieuwe generatie Spectre-laptops de eerste met audiotuning door Poly. Verwacht daarom kraakhelder geluid en zelfs samenwerking met Windows Studio voor videogesprekken. Dankzij de AI-functies kun je gebruikmaken van automatische kadrering, achtergrondvervaging en aanpassingen aan je ogen, zodat het lijkt alsof je altijd oogcontact houdt tijdens de verbinding.

De HP Spectre x360 laptops zijn voorzien van een 9 megapixel-camera met low-light aanpassing. Daarmee blijf je gewoon goed zichtbaar in beeld, zelfs in de avonduren.

OLED-scherm waarop je Dune kan kijken

Sowieso wil je gezien worden op dit scherm, want de nieuwe Spectres zijn voorzien van een 2.8K OLED-scherm. De beeldverhouding is 16:10 en, afhankelijk van wat je aan het kijken bent, aanpasbaar van 48 Hz tot 120 Hz. Verwacht in elk geval hele scherpe beelden en zeer levendige kleuren door de OLED-technologie. En tof voor de streamingfans: de HP Spectre x360 laptops hebben een IMAX Enhance certificering. Je kunt dus straks gewoon Dune: Part Two op je laptop kijken, zonder een detail in het beeld te missen.

De AI-technologie denkt zelfs mee over de beveiliging van de laptop, want HP heeft daarvoor een speciale chip toegevoegd. Daarmee registreert de Spectre als je niet in de buurt bent en gaat hij automatisch op slot. Ben je weer in de buurt, dan gaat het scherm vanzelf ook weer aan. Je krijgt tevens privacywaarschuwingen als je met gevoelige informatie op het scherm werkt; dan dimt het scherm vanzelf als een nieuwsgierig persoon over je schouder meekijkt.

Ook goed voor het energieverbruik natuurlijk, want je kunt de Spectre x360 zo instellen dat hij je pupillen registreert via de camera. Kijk je even een andere kant op of word je geroepen, dan dimt het scherm voor energiebesparing. Ook de prestaties van de laptop, past de Spectre vanzelf aan, afhankelijk van hoeveel rekenkracht je op dat moment nodig hebt.

De HP Spectre x360 2-in-1 laptops zijn verkrijgbaar in 14 en 16 inch-uitvoeringen.