©Sony

Dit is de nieuwe draadloze koptelefoon van Sony

Dit is de nieuwe draadloze koptelefoon van Sony

28 maart - 22:50 Laatste update: 23:02

Bijna alles over Sony's nieuwe koptelefoon is al uitgelekt. Zo zou er 'Ultra Power Sound' aanwezig zijn en heeft de koptelefoon actieve ruisonderdrukking.

Dankzij Winfuture weten we nu de specificaties van de nieuwe Sony-headset WH-ULT900N, een middenklasser in Sony's line-up. WH staat voor Wireless Headphone en de ULT in de naam staat waarschijnlijk voor Ultra Power Sound, of Ultimate Power Sound.

Aan die naam te zien is Sony behoorlijk tevreden met de geluidskwaliteit of de bass van de koptelefoon. In de headset zitten in ieder geval drivers van 40 millimeter. Met Ultra Power Sound past Sony het geluid in twee fasen aan, maar hoe dat klinkt, is afwachten. 

Verder zitten er functies op de koptelefoon die je had kunnen verwachten: Bluetooth 5.2, multi-pairing, Google Fast Pair, Clear Bass, Google Assistant, Apple Siri, Amazon Alexa en meerdere codecs voor hoge resolutie-audio. Verder is er natuurlijk actieve ruisonderdrukking aanwezig.

Lange batterijduur

De batterij is 520 mAh groot en zorgt ervoor dat je tot 30 uur muziek kan afspelen met de ruisonderdrukking aan. Met de ruisonderdrukking uit komt daar 20 uur extra bij.

De prijs ligt volgens gelekte informatie rond 180 euro, waarmee het model zo'n 130 euro goedkoper zou zijn dan Sony's high-end draadloze koptelefoon WH-1000XM5. Het gewicht van beide headsets is rond 250 gram. De WH-ULT900N verschijnt in drie kleuren: wit, zwart en groen.

Het is nog even wachten wanneer de nieuwe koptelefoon te koop is, maar aangezien alle specs al bekend zijn, zullen we dat binnenkort wel horen van Sony.

Lees meer over gadgets, of abonneer je op onze nieuwsbrief.