© Rabbit

Het is bijna zover: binnenkort ontvangen de eerste klanten deze AI-gadget

Het is bijna zover: binnenkort ontvangen de eerste klanten deze AI-gadget

27 maart om 08:31
Laatste update: 27 maart om 21:30

Tijdens techbeurs CES 2024 in januari stelde de startup Rabbit de Rabbit R1 voor. De AI-gadget van 199 dollar wordt aangedreven door AI en moet op termijn je smartphone vervangen. Het bedrijf zegt nu dat de eerste klanten binnenkort hun R1 zullen ontvangen.

Nadat de R1 werd voorgesteld, duurde het slechts een dag voordat het apparaat was uitverkocht. Sindsdien is er echter weinig nieuws naar buiten gekomen over het AI-apparaat. Daar komt nu verandering in, want Rabbit zegt op zijn site dat de eerste exemplaren de fabriek op 31 maart gaan verlaten. De eerste klanten ontvangen het hebbeding in april.

Aanvankelijk ontvangen enkel Amerikaanse klanten de R1. Wanneer het apparaat aan Nederlandse klanten wordt geleverd, is nog niet bekend. De R1 kan behalve in Nederland en de VS vooruit besteld worden in Australië, Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Spanje, Zweden, Japan, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk. De Rabbit R1 kost 199 dollar. In Nederland betaal je 186.95 euro. Je betaalt ook 14,95 euro aan verzendkosten.

Alles via spraakbesturing

De Rabbit R1 moet gebruikers aanzetten om anders na te denken over hun smartphonegebruik. Het apparaat heeft een touchscreen van 2,88 inch, een camera, een scrollwiel en een praatknop aan de zijkant. De Rabbit R1 werkt met Rabbit OS, een besturingssysteem dat gebouwd is rond AI. Rabbit OS bedient bestaande apps in jouw plaats, volledig via spraakbesturing. 

Volgens de makers kan de Rabbit R1 bestaande apps leren gebruiken. Ontwikkelaars moeten hun apps dus niet aanpassen aan het apparaat. Tot nu toe zijn de mogelijkheden nog relatief beperkt. De Rabbit R1 werd al getraind om een paar belangrijke apps als Spotify en Uber te bedienen. In de toekomst moet het apparaat van alle gebruikers taken leren, die overdraagbaar zijn naar alle andere gebruikers. Op die manier wil Rabbit een soort multifunctionele AI-assistent uitbouwen. 

Meer over AI, of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.