©AMC

TV’s van Samsung en LG krijgen er in één keer 50 gratis zenders bij

TV’s van Samsung en LG krijgen er in één keer 50 gratis zenders bij

29 maart - 19:15 Laatste update: 19:39

Gebruikers van televisies van Samsung en LG krijgen er binnenkort 54 gratis kanalen om te streamen bij. Dat is te danken aan een nieuwe streamingdienst van Sony, waarop ook tal van populaire series worden uitgezonden.

Goed nieuws voor wie zijn tv-abonnement bij Ziggo, KPN of een andere provider al heeft opgezegd, of dat overweegt te doen. Het aanbod van gratis tv-zenders die je via streaming op je televisie kunt bekijken begint ook in Europa op gang te komen. Deze zogenaamde FAST-kanalen zijn gratis doordat ze reclameblokken bevatten, vandaar de afkorting FAST: Free ad-supported streaming tv. Europeanen krijgen er binnenkort in één klap tientallen FAST-zenders van Sony bij. 

Gratis populaire series kijken

De nieuwe tv-dienst Sony One komt namelijk naar smart-tv's van Samsung en LG. Op Sony One kun je bijvoorbeeld kijken naar populaire series als Breaking Bad, Seinfeld, Better Call Saul, Justified, Bewitched, Dawson's Creek, Community en The Goldbergs.

In totaal telt Sony One 54 gratis online-kanalen, een enorm aanbod dus. Het kan uiteindelijk een interessant alternatief worden voor wie geen abonnement op een streamingdienst als Netflix of HBO Max heeft.

Samsung TV Plus en LG Channels

Sony Pictures start volgende maand met de uitrol in de eerste Europese landen, maar het is helaas nog niet bekend wanneer Nederland aan de beurt is. Zowel Samsung als LG bieden ook Nederlandse gebruikers al langer een collectie van internetzenders aan via hun diensten Samsung TV Plus en LG Channels. Het zenderaanbod verschilt per land. In Nederland biedt Samsung via zijn app toegang tot meer dan 100 zenders, waaronder sportzenders van FIFA en Red Bull en filmkanalen van Rakuten.

Sony One wordt eerst in Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en Scandinavië gelanceerd en later volgen meer Europese landen. De kanalen op Sony One zijn vooral ingedeeld per genre, met speciale zenders voor comedy, thrillers en actiefilms. Ook zijn er aparte kanalen voor programma's als Shark Tank en Dragons' Den.

Samsung zou overigens ook plannen hebben om zijn gratis streaming tv-dienst ook op tv’s van andere merken aan te bieden.  

Lees meer nieuws over streaming en mis niets met onze nieuwe app.