©Anker

Opvallende draadloze oordoppen van Anker zitten als een oorbel

Opvallende draadloze oordoppen van Anker zitten als een oorbel

29 maart om 21:32
Laatste update: 29 maart om 22:04

De nieuwe draadloze Soundcore C30i oordoppen van Anker Sound hebben een erg opvallend design. De transparante look gaat gepaard met een bijzondere ontwerpkeuze bij de luisterervaring.

De oordoppen hebben namelijk een ontwerp dat nogal lijkt op dat van oorbellen. Ze moeten de luisterervaring van in-ear oordoppen overtreffen, maar zonder dat ze in de gehoorgang wordt geplaatst. Je legt een kant van de oordop dus óp de gehoorgang, terwijl de andere kant op de achterkant van je oorschelp rust. Het ontwerp biedt ruimte voor grotere drivers dan bij in-ear-koptelefoons (om precies te zien van 12 bij 17 millimeter), die voller en fraaier geluid produceren.

Omgevingsgeluid

Op de plek waar de drivers zitten, vind je een gat. Die zet je op je oren. Dat heeft voor- en nadelen, afhankelijk van de plek waar je wilt luisteren. Op de fiets zal de Soundcore C30i bijvoorbeeld minder omgevingsgeluid blokkeren, wat veiliger is bij het horen aankomen van ander verkeer. De meeste in-ear oordoppen hebben een 'Aware'-modus nodig om omgevingsgeluid weer te geven, de Soundcore C30i niet.

Blijft 'ie wel zitten?

Het strakke ontwerp van de oordoppen en de manier waarop je ze op de oren plaatst, doen je misschien afvragen of ze wel goed blijven zitten. Anker wil die zorg wegnemen met rubberen covers die over de oordoppen geplaatst kunnen worden. Ze moeten zorgen voor betere grip op elk formaat oorschelp.

Binnenkort op Amazon

Volgens Notebookcheck is de Soundcore C30i ook voorzien van een nanocoating. Die zorgt ervoor dat de oordoppen niet wordt beschadigd door regen of zweet.

Naar verluidt gaan de Soundcore C30i oordoppen ongeveer 80 dollar kosten en moeten deze binnenkort verkrijgbaar zijn via Amazon. Een precieze releasedatum is nog niet bekend.

Lees meer over gadgets, of abonneer je op onze nieuwsbrief.