©Activision

Call of Duty-speler? Pas op voor toenemende malwareproblemen

Call of Duty-speler? Pas op voor toenemende malwareproblemen

30 maart - 22:00

Activision doet onderzoek naar malware die de logingegevens van Call of Duty-spelers steelt. De malware is van invloed op spelers die gebruikmaken van tools van derde partijen. Denk dan onder andere aan cheattools. 

Hoewel Activision al enige tijd hard bezig is om cheaters uit de game te weren, maar in dit geval is de malware zo extreem dat het heeft besloten om gamers te helpen. De cybercriminelen stelen logins en soms zelfs de toegang tot de cryptowallets van gamers. Activision lijkt te weten hoe je van de malware afkomt en helpt slachtoffers om het te verwijderen, schrijft TechCrunch. Echter zou de uitgever te weinig informatie hebben om gamers te informeren over hoe deze malware zich verspreidt. 

Cheatsoftware

De servers van Activision zijn volgens Activision zelf in ieder geval veilig en stabiel zoals altijd. Het zegt dat het bewust is dat sommige spelersinformatie binnen de industrie mogelijk op straat zijn komen te liggen door malware die op systemen is gekomen door het downloaden of gebruiken van ongeautoriseerde software. Een cheatsoftwaremaker genaamd Zeebler zou hebben ontdekt dat er een database is met gestolen gegevens. De malware zou zich voordoen als echte software, zoals vaker het geval bij malware. Zodra iemand zijn gebruikersnaam en wachtwoord intoetst, gaan de hackers er met de gegevens vandoor.

Het is niet aan te raden om software van derden te gebruiken, zeker cheatsoftware. In de eerste plaats omdat Activision je mogelijk uit het spel gooit met zijn anticheatsoftware, maar ook omdat je dus kans loopt dat je per ongeluk malware installeert. 

Lees meer over games en abonneer je op onze nieuwsbrief.