©Unsplash

X wil Communities starten voor extremere content

X wil Communities starten voor extremere content

1 april om 10:55

Een borst groot in beeld, iemand die ernstig gewond raakt: het zijn geen beelden die je even op een groot scherm op je werk gaat kijken. Speciaal voor dit type content komt X nu met Communities die NSFW zijn: Not Safe For Work.

Waarschijnlijk hoopt Elon Musk met het openstellen van NSFW-content binnen Communities te zorgen dat X wat meer zoals Reddit wordt: een forum-achtige plek waar mensen ook met elkaar discussiëren, net zoals op X zelf al het geval is, maar dan over onderwerpen die wat meer de grens opzoeken. X heeft sinds het niet meer Twitter is al een heel ander moderatiebeleid waardoor er al vaker wat meer seksuele content op het platform te zien is, maar het lijkt erop dat de NSFW-communities straks echt wat verder gaan. 

NSFW

Het werkt als volgt: iemand die een Community heeft opgericht en dus een admin is, die kan een vinkje aanzetten dat het een Community is met Not Safe For Work-content: het heet daar ‘content voor volwassenen’ of ‘adult content’. Mensen die daar lid van zijn die weten dus dat ze beeld kunnen verwachten dat niet geschikt is voor iedereen. Het is dan ook niet de bedoeling dat content zoals deze op de reguliere X verschijnt: dat wordt veilig en wel binnen de Community gehouden. Zo kun je ook op je werk nog zonder blikken of blozen X openen. Pas als je zelf naar die Community gaat, dan zie je ook de content waar Joke van personeelszaken misschien wat minder van gecharmeerd is.

Er staat al veel van dit soort content in het wild op X: Reuters schreef in 2022 dat 13 procent van de content destijds al NSFW was op X, en dat dat alleen nog maar zou groeien. Met de Communities krijgt het daarin waarschijnlijk gelijk. Wanneer het precies wordt geïntroduceerd is nog onbekend.

Abonneer je nu op de gratis Bright nieuwsbrief.