©Xiaomi

Nu al half jaar wachten op de splinternieuwe Xiaomi SU7

Nu al half jaar wachten op de splinternieuwe Xiaomi SU7

2 april - 10:11

Nieuwe Xiaomi-smartphones kun je direct in de winkel halen, maar bij de nieuwe elektrische auto van het bedrijf blijkt dat een stuk lastiger. Kopers moeten rekening houden met een half jaar wachttijd.

De nieuwe Xiaomi SU7 is nog maar enkele dagen verkrijgbaar in China, of het bedrijf laat via sociale media al weten dat het 27 weken kan duren tot de SU7 Max wordt geleverd. Dat is de meest uitgebreide versie van de elektrische auto.

De SU7 wordt op de markt gezet als concurrent voor de Tesla Model 3, met een lagere prijs en een betere actieradius. Mogelijk is de auto populairder dan Xiaomi had gedacht. Het bedrijf zei eerder dat na het openen van de pre-orders, er binnen 24 uur al 88,898 auto's waren verkocht.

Drie verschillende versies

De nieuwe auto is in drie versies beschikbaar: de normale SU7, de SU7 Pro en de SU7 Max. Het is de duurste SU7 Max waar kopers nu een half jaar op moeten wachten. Dit Max-model is sneller op te laden, trekt sneller op en heeft meer kracht.

Op dit moment is de SU7 enkel in China verkrijgbaar. De auto moet op een later moment ook op Europese wegen gaan rijden, maar waarschijnlijk wil Xiaomi eerst aan de vraag in eigen land voldoen.

Lees meer over elektrische auto's, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor iOS of Android