©IKEA

IKEA heeft een nieuwe slimme lamp met helder licht

IKEA heeft een nieuwe slimme lamp met helder licht

2 april - 23:49

IKEA heeft een nieuwe slimme lamp gelanceerd in zijn TRÅDFRI smart home-lijn. De led-lamp E14 produceert helder wit of gekleurd licht met 806 lumen.

De nieuwe IKEA TRÅDFRI led-lamp biedt zowel dimbare witte als gekleurde verlichting. De kleurtemperatuur is aan te passen tussen 4000K koelwit en een kaarslichtachtige gloed van 1780K. De geschatte levensduur van de lamp is 25.000 dagen en hij verbruikt in stand-by 0,2W.

Home Smart en Dirigera-hub

Net als de andere IKEA smart home-gadgets is de nieuwe lamp te bedienen via IKEA’s eigen Home Smart-app en de Dirigera-hub. Je kunt daarmee de helderheid dimmen en de kleurinstellingen aanpassen. 

Je kunt de lamp ook met de los verkrijgbare afstandsbediening STYRBAR besturen en die kost een tientje. De lamp is niet compatibel met een bedrade dimmer. De LED E14 806 lumen-lamp kost in Nederland 13,99 euro.

Meer nieuwe smart home-gadgets

Onlangs kwam IKEA met een verbeterde slimme stekker, de TRETAKT, en nieuwe sensoren voor beweging en waterlekkage. De Zweedse winkel lanceerde ook nieuwe goedkope usb-c-laders.

Lees meer nieuws over IKEA en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.