© CnEVPost

Deze elektrische pick-up komt niet alleen naar Amerika

Deze elektrische pick-up komt niet alleen naar Amerika

4 april - 13:38

De Verenigde Staten is een pick-up-land, maar autofabrikant BYD zou plannen hebben om zijn eerste elektrische voertuig in deze categorie ook in andere landen te verkopen.

Volgens CnEVPost wordt de pick-up van BYD ontwikkeld voor 'de globale markt'. Daarbij wordt nog niet gezegd in welke landen hij verkocht zal worden, maar het lijkt in elk geval op plannen in Europa en de Verenigde Staten te wijzen.

Op gelekte foto’s is de elektrische pick-up alvast te zien. Het is een wonderlijke wagen, vooral door zijn felle kleuren: de blauwe auto is beplakt met felle oranje vormen. Volgens de bronnen betreft het 'camouflage' en kan de uiteindelijke auto er nog anders uit gaan zien.

BYD haalde afgelopen maand nog het nieuws met een spotgoedkope elektrische auto die voor nog geen 9.000 euro verkocht zou gaan worden. Die stond toen nog niet gepland voor Europa, maar was vooral bedoeld voor China en een handjevol landen in Zuid-Amerika.

Internationale strategie

Bij de pick-up zou het bedrijf voor een andere strategie kiezen. Dat kan te maken hebben met de strenge regelgeving rond dit soort grote auto’s in het thuisland van het bedrijf: in China mag zo’n wagen slechts 15 jaar op de weg blijf en moeten fabrikanten rekening houden met veel beperkingen.

Door op de westerse markt te richten, zou de pick-up makkelijker verkocht kunnen worden en ook gretiger aftrek vinden. Wanneer dat gebeurt is dan nog wel de vraag: naast de gelekte foto’s en plannen voor het westen is er nog niks bekendgemaakt.

Lees meer over elektrische auto's en abonneer op onze nieuwsbrief.