©Unsplash

‘Tesla is van plan om goedkopere Model 2 te schrappen’

‘Tesla is van plan om goedkopere Model 2 te schrappen’

6 april om 10:00

Tesla heeft een Model 2 in de maak die rond het prijspunt van 25.000 euro zit. Echter is het de vraag voor hoe lang: er wordt beweerd dat de Robotaxi alle aandacht opeist en dat de aantrekkelijker geprijsde Tesla (die design-elementen krijgt van de Cybertruck) er niet meer komt.

Een lager geprijsde Tesla zou interessant zijn, omdat het in één keer het bezitten of leasen van een Tesla aanzienlijk laagdrempeliger maakt. Volgens persbureau Reuters is de bolide niet langer in ontwikkeling. Alle manschappen zouden op de Robotaxi zijn gezet, die op 8 augustus wordt onthuld. Het nieuws zou eind februari aan medewerkers zijn medegedeeld. 

Opkomst van de Chinezen

Het zou een verrassing zijn, want Tesla laat de laatste tijd zijn prijzen steeds dieper zakken. Dat doet het om de concurrentie het hoofd te bieden, waarbij vooral de Chinese merken die in opkomst zijn angst inboezemen bij de gevestigde auto-orde. Musk heeft zich ook wel eens uitgesproken over de opkomst van Chinezen in de auto-industrie, namelijk dat het toestaan van goedkope, Chinese auto’s op de Amerikaanse automarkt een strop zou betekenen voor Amerikaanse merken. “Als er geen handelsbarrières zijn, dan zullen ze ongeveer alle andere autobedrijven in de wereld vernietigen. Ze zijn extreem goed.” Op dit moment rijden er (nog) geen Chinese EV’s in de Verenigde Staten.

De belofte voor een goedkopere Tesla zijn inmiddels al vier jaar oud. Nu doet Musk vaker beloftes die erg lang op zich laten wachten, maar deze elektrische auto zou er dus zelfs helemaal niet meer komen. Het plan was om het te laten opereren op een nieuwe generatie van Tesla’s autoplatform, dat in ontwikkeling is. Dit zou eind 2025 af moeten zijn en worden geproduceerd in Gigafactory Texas. Het zou vooral op het gebied van het produceren van auto’s een revolutie zijn.

Leugens

Elon Musk zegt dat het leugens zijn, maar persbureau Reuters lijkt met drie verschillende bronnen erg zeker van zijn zaak. Ook is het niet duidelijk welk onderdeel er precies leugens zouden zijn, want Musk houdt zijn tweet kort: “Reuters liegt (weer)” is alles wat hij eraan vuil maakt.