DJI komt waarschijnlijk met drone Avata 2 en Goggles 3

©DJI

DJI komt waarschijnlijk met drone Avata 2 en Goggles 3
6 april om 16:00

DJI heeft duidelijk een nieuwe drone in de maak, al heeft het zelf nog niets officieel onthuld. Er zijn al eerdere malen beelden gelekt van de Avata 2 en de bril met camera: Goggles 3. Op 11 april zouden de twee gadgets officieel worden aangekondigd.

Het dronemerk zou daarnaast ook een nieuwe RC Motion-controller in productie hebben. De bekende lekker Roland Quandt komt met foto’s van de nieuwe gadgets. Avata 2 zou een 1/1,3 inch camerasensor hebben, de optie om in 4K video’s te schieten op 60 frames per seconde en met een gezichtsveld van 155 graden. Er wordt gesproken over een batterijduur van 23 minuten. Opladen werkt op 65 Watt en neemt 40 minuten in beslag.

DJI Avata 2

De bril belooft twee camera's aan de zijkant te hebben om zo een goed eerstepersoonsbeeld te geven alsof je in een first person game zit. Je kunt daarmee je omgeving bekijken zonder dat je de bril af hoeft te zetten, dus dat is comfortabel dromen. Het scherm is micro-OLED HD en biedt een ultra-low-latency transmissie, wat betekent dat er een groot volume aan data kan worden doorgegeven met een minimale vertraging. Heel belangrijk als je een drone bestuurt. De batterijduur is twee uur: dat is hetzelfde als de voorganger.

Dat besturen kan waarschijnlijk met een nieuwe controller, namelijk de RC Motion 3-controller. Die heeft de joystick in tegenstelling tot zijn voorganger nu aan de linkerkant van de controller, met de modusknop meer in het midden. Dat belooft dus wel even wennen te zijn voor dronepiloten. Daarnaast lijkt het erop dat de oranje knop waarmee je kunt vergrendelen groter is. 

DJI is overigens niet helemaal stil over de nieuwe producten: het kondigde niet alleen het onthullingsevenement aan, het kwam ook met een teaser. 11 april weten we meer.

Volg meer nieuws over drones met onze nieuwe app.