Deze elektrische vouwfiets weegt maar 12,5 kilo

©ADO

Deze elektrische vouwfiets weegt maar 12,5 kilo
9 april om 14:46
Laatste update: 9 april om 19:36

De nieuwe elektrische vouwfiets ADO Air Carbon is gemaakt van het lichte, maar stevige carbonfiber. Ga je er op zitten, dan helpt de e-bike je 100 kilometer lang vooruit.

Opgevouwen weegt de e-bike maar 12,5 kilo, en met afmetingen van 84 x 43 x 66 centimeter neemt de Air Carbon ook niet veel ruimte in. Dat is mogelijk door het stuur en de zadel in te klappen.

De Air Carbon heeft een ingebouwde gps-sensor, zodat je in de ADO-app kunt zien waar de fiets zich bevindt. Niet alleen handig als de stalen pony wordt gestolen, maar ook als je de fiets door het kleine formaat over het hoofd ziet.

De ADO Air Carbon is op dit moment nog niet verkrijgbaar, want pas op 6 mei wordt de fiets op crowdfundplatform Indiegogo geplaatst. Vroege vogels krijgen dan 40 procent korting. De fiets wordt in de kleuren Iceland Black en Amble Latte aangeboden.

Meer vouwfietsen van ADO

ADO maakt meerdere soorten elektrische vouwfietsen en normale e-bikes. Zo verkoopt het bedrijf nu de vergelijkbare ADO Air 20, die met 16 kilo iets zwaarder is. Deze vouwfiets is vanaf 1399 euro te koop.

Lees meer over e-bikes, en kom zelf elektrische fietsen testen op de Bright E-bike Party.