Sony's nieuwe koptelefoon en speakers hebben een speciale knop voor meer bass

© Sony

Sony's nieuwe koptelefoon en speakers hebben een speciale knop voor meer bass
11 april om 20:46

Sony heeft drie nieuwe speakers en een draadloze koptelefoon in de ULT-lijn aangekondigd. De apparaten hebben één ding met elkaar gemeen: de bass is veel krachtiger dan op andere modellen.

De nieuwe Sony ULT WEAR-koptelefoon, die onlangs al uitlekte, is een noise-cancelling koptelefoon met sensoren waardoor je muziek pauzeert als je de headset afzet. Voor extra bass kan je de ULT-knop gebruiken. Je krijgt twee modi, waarbij ULT 1 diepe lage tonen zou moeten leveren en ULT 2 krachtige lage tonen.

Met een prijs van 200 euro is de ULT WEAR-koptelefoon een stuk goedkoper dan het topmodel van Sony, de WH-1000XM5.

Nieuwe draagbare speakers

Daarnaast brengt Sony drie nieuwe draadloze speakers uit, waarvan de goedkoopste de ULT FIELD 1 is. Deze bluetooth-speaker is net als bijvoorbeeld de JBL Flip bedoeld om mee te nemen en is zowel schokbestendig als IP67 (zout)water- en stofbestendig. De batterij moet 12 uur meegaan, je kunt handsfree bellen met de speaker en wederom is er een knop om meer bass in je muziek te krijgen.

De ULT FIELD 7 is een iets duurdere speaker met dezelfde twee bassfuncties als de koptelefoon. Verder zijn veel specificaties net iets beter dan die van de ULT FIELD 1. Zo kan de batterij 30 uur meegaan en kan je een gitaar of microfoon op de speaker aansluiten. Ook past de speaker automatisch het geluid aan op basis van de ruis om hem heen.

De beste speaker van het stel

Maar als je echt het beste wil wat Sony voor bassfanaten te bieden heeft en het je niet uitmaakt dat je de speaker nergens mee naartoe kan nemen, dan moet je voor de ULT TOWER 10 gaan. Die heeft ongeveer dezelfde specificaties als de ULT FIELD 7 met als extraatje verlichting die met de muziek gesynchroniseerd is. Je kunt hem net als de ULT FIELD 7 ook nog koppelen met 100 andere luidsprekers.

Prijzen

Waar de ULT FIELD 1 nog redelijk betaalbaar is met een prijs van 140 euro, moet je voor de ULT FIELD 7 al 450 euro betalen.

De ULT TOWER 10 is al helemaal een investering, want die kost 1200 euro. Alle nieuwe ULT-producten gaan nog deze maand in de verkoop.

Lees meer over koptelefoons, en mis niets met onze nieuwsbrief.