Sonos komt met een grote update: dit verandert er

©Sonos

Sonos komt met een grote update: dit verandert er
10 april om 20:08
Laatste update: 10 april om 20:53

Sonos brengt op 7 mei een grote update uit voor zijn S2-app. Behalve een nieuwe look wordt het ook makkelijker om nieuwe apparaten te installeren en zijn er veel andere verbeteringen. De update komt er zowel voor iOS als Android.

Met de update verandert de layout van de Sonos-app. De navigatietabbladen onderaan het scherm verdwijnen. In plaats daarvan komt alles op het thuisscherm terecht. Onderaan de app verschijnt in de plaats een zoekbalk om muziek te vinden. Dat meldt The Verge aan de hand van bronnen met kennis van de ontwikkelingen. Zij toonden ook beelden van hoe de app eruit zou kunnen zien.

Daarnaast zijn de shuffle- en herhaalknoppen rechtstreeks toegankelijk vanuit het scherm 'speelt nu af'. Ten slotte kan je het volume aanpassen vanuit de minispeler, ongeacht waar je je in de app bevindt. 

Personaliseerbaar

Verder wordt ook het thuisscherm makkelijker te personaliseren. Het wordt mogelijk om de volgorde van segmenten te herschikken. Ook zal je jouw favoriete afspeellijsten op het beginscherm kunnen plaatsen.

Zelfs het pictogram van de app verandert, naar een zwarte achtergrond in plaats van de huidige bruine.

Betere verbinding tussen speakers

Sonos wil het ook makkelijker maken om nieuwe producten te installeren. Bovendien wordt de verbinding tussen verschillende speakers sterker gemaakt.

Ten slotte moet de nieuwe app ook ondersteuning bieden aan de aankomende koptelefoon van Sonos. Die eerste Sonos-koptelefoon wordt in juni verwacht.

Lees meer nieuws over Sonos, en mis niets met onze Bright-app