©Unsplash

YouTube test een andere lay-out en gebruikers vinden het vreselijk

YouTube test een andere lay-out en gebruikers vinden het vreselijk

11 april - 22:09

Verschillende gebruikers hebben gemerkt dat YouTube-video's er ineens compleet anders uitzien in de browser: vooral alles om de video heen. YouTube is namelijk flink aan het schuiven met het ontwerp van de videopagina. De meeste testgebruikers moeten niets hebben van dit redesign.

Als je een YouTube-video keek, stond de beschrijving van die video er altijd recht onder. Aan de rechterkant stonden dan kleine beeldjes met suggesties voor andere video’s. In het nieuwe design heeft YouTube dat precies omgedraaid, waardoor de titel nu op een gekke plek aan de rechterkant van het beeld staat en de voorgestelde video’s veel duidelijker aanwezig zijn. 

Ook de comments staan nu in de zijbalk rechts naast de video. Meerdere YouTube-gebruikers hebben op sociale media screenshots van de nieuwe lay-out van de videopagina gepost. 

Threads/@_brianhamilton

Gebruikers balen

Het zal wel even wennen worden als YouTube dit ontwerp echt gaat invoeren. Maar het hoeft niet zover te komen, aangezien dit nog maar een test is. En de testers lijken het helemaal niet eens te zijn met de verandering van de indeling. 

Gebruikers hebben zich massaal gekeerd tegen deze nieuwe look. Je kunt zelf ook je feedback achterlaten. Mogelijk houdt YouTube toch nog vast aan het design dat voor iedereen al 19 jaar goed werkt.

Lees meer over streaming en abonneer je op onze nieuwsbrief.