© Pexels

Nieuwe Apple Pencil werkt mogelijk op de iPhone en hoef je nooit op te laden

Nieuwe Apple Pencil werkt mogelijk op de iPhone en hoef je nooit op te laden

11 april - 23:24 Laatste update: 23:34

Er is een nieuw patent van Apple opgedoken, waarin de Apple Pencil flink op de schop gaat. De stylus zou met bijna alle Apple-apparaten kunnen gaan werken, van de iPhone tot de Apple Watch. Ook zou de pen niet opgeladen hoeven te worden.

Apple heeft in het patent een styluspen zonder batterij voorgesteld, net zoals al bestaat voor bijvoorbeeld het digitale notitieblok van reMarkable. Nu moet je de Apple Pencil nog met USB-C opladen. Om het mogelijk te maken dat je kan schrijven op een scherm, heeft Apple bedacht dat de stylus licht van het scherm gaat reflecteren. Vervolgens registreert het scherm waar het licht gereflecteerd wordt en kan het de plaats van de pen bepalen.

Het zou op die manier zelfs mogelijk zijn om de hoek waarop de pen op het scherm staat en de rotatie van de pen te detecteren.

Voor alle apparaten

We hebben het bewust over schermen en niet over iPads. In het patent laat Apple namelijk zien dat de pen niet alleen op je iPad, maar ook op je MacBook, Apple Watch, iPhone en zelfs iPod kan werken.

Omdat er geen batterij in de pen zit, zijn bepaalde functies, zoals aanraakgevoelige knoppen, niet mogelijk. De tweede generatie van de Apple Pencil, die in 2018 verscheen, heeft tikgevoelige zones aan de zijkanten, die je kan toewijzen aan functies binnen apps. Het zou daarom zomaar kunnen dat het patent niet bedoeld is als vervanger voor de huidige Apple Pencil, maar als aanvulling daarop.

Een andere mogelijkheid is dat er een Apple Pencil met batterij komt voor alle slimme functies, maar dat je door deze nieuwe technologie altijd door kunt blijven schrijven, ook als je batterij leeg is.

Apple heeft tot nu toe de Pencil gepromoot als een handig gereedschap voor creatief werk en productiviteit, met onder meer demonstraties van de tekenmogelijkheden. Concurrent Samsung levert al jaren zijn S Pen mee met de Ultra-modellen van de Galaxy S-smartphones.

Lees meer over Apple en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.