© Unsplash

Chrome krijgt binnenkort handige nieuwe functie

Chrome krijgt binnenkort handige nieuwe functie

14 april om 16:00

Google werkt aan een nieuwe functie voor Chrome. Daarmee kan je alle extensies met één klik uitzetten.

De experimentele functie werd ontdekt door de website Gamer Stones. Wanneer je een bepaalde vlag aanzet in Chrome, verschijnt er een nieuwe knop in het menu. Dit werd gezien in de nog niet uitgebrachte versie 125.0.6398.0 van Chrome. Vlaggen zijn functies waar Google aan werkt die nog niet zijn uitgebracht, maar wel getest kunnen worden. 

Met die nieuwe knop kan je volgens Gamer Stones in één klik alle extensies uitzetten. Ook krijgen alle actieve extensies een individuele knop. Die lijkt de plaats in te nemen van het huidige pin-pictogram, waarmee je een extensie kan vastmaken aan je werkbalk. Vandaag de dag is het iets minder makkelijk om een extensie uit te zetten. Om dat te doen, moet je naar de pagina ‘extensies beheren’ gaan.

Menu krijgt nieuw uiterlijk

Wanneer de vlag wordt ingeschakeld, krijgt ook het menu zelf een nieuw uiterlijk. Het krijgt onder meer afgeronde hoeken. Ook wordt het menu van zogenoemde ‘dynamische kleuren’ voorzien. Dat wil zeggen dat de kleuren zich aanpassen naargelang de thema-instellingen van jouw Chrome.

Volgens Gamer Stones komt de nieuwe functie uit op Windows, Mac, Linux, ChromeOS, Fuchsia en Lacros. Het is niet bekend wanneer dat gebeurt. 

Meer over Google,  of blijf op hoogte via de Bright Nieuwsbrief.