Legendarische sketch rond lettertype Papyrus op Avatar-poster heeft hilarisch vervolg

©Saturday Night Live

Legendarische sketch rond lettertype Papyrus op Avatar-poster heeft hilarisch verv
15 april om 10:26

Toen acteur Ryan Gosling in 2017 te gast was in sketch-programma Saturday Night Live, speelde hij in een legendarische sketch rond het lettertype Papyrus op de poster van Avatar. Nu heeft die sketch een net zo leuk vervolg gekregen.

Avatar was op het moment van verschijnen één van de duurste films ooit, en bracht het meeste geld op. Maar het logo op de poster en in de film is weinig meer dan 'Avatar' in het lettertype Papyrus. In 2017 wijdde Ryan Gosling en Saturday Night Live (SNL) er een sketch aan. Het personage van Gosling wordt gek van het idee dat zo'n dure film zo'n goedkoop lettertype gebruikt. Zo'n luie keuze: het lettertype van yoga-studio's en afhaalrestaurants op de poster van zo'n dure film.

Nu zit Gosling weer als gastpresentator in SNL, en heeft de sketch een vervolg gekregen. Net zo filmisch en dramatisch en misschien nog wel grappiger:

Cameron beloofde het al

Regisseur James Cameron reageerde jaren later nog op de eerste sketch. "Ik zat er echt mee, maar niet heus", grapte de Avatar-regisseur. Maar kennelijk heeft de sketch wel een snaar geraakt: "nu pakken we door, nu gebruiken we Papyrus voor alles", zei Cameron na het zien van de sketch.

En zo geschiedde: ook het logo van Avatar: The Way of Water is gezet in Papyrus, alleen dan dikgedrukt. Die keuze vormt nu de spil van de nieuwe sketch van SNL, die het allemaal nog absurdistischer maakt dan het al is.

Maar de werkelijkheid is ook vreemd. Want het logo van Avatar is echt Papyrus, met een kleine aanpassing. Maar echt lui is de keuze niet geweest: de studio achter de film heeft eerst '75 tot 90' andere logo's overwogen voordat er is gekozen voor een lettertype dat standaard in Microsoft Word zit.

Meer film en mis niets met onze Bright-app.