Vrouw neemt Tesla-handleiding te letterlijk, sluit zichzelf op in Model 3 van 46°C

Vrouw neemt Tesla-handleiding te letterlijk, sluit zichzelf op in Model 3 van 46°C
15 april om 12:54
Laatste update: 15 april om 14:27

Wanneer de software van een belangrijk apparaat een update krijgt, dan moet je deze zo snel mogelijk installeren. Wanneer dat het geval is bij een auto dan is het handig dat je eerst de Tesla verlaat.

Brianna Janel kwam thuis in haar Tesla Model 3 en zag dat er een update klaar stond voor haar auto. Het blijkt dat Janel een brave chauffeur is en, en advies rondom software-updates in het algemeen netjers opvolgt. Daarom startte ze direct de update…terwijl ze nog in de auto zat.

Volgens de handleiding van Tesla worden een aantal functionaliteiten van de auto gestopt tijdens de installatie van de update. Daarbij hoort ook het automatisch openen van de deuren door het drukken op de knop. Tijdens de installatie zit de auto namelijk even zonder stroom. "Het gebruik kan beperkt of uitgeschakeld worden tijdens de update, en gebruik kan het voertuig beschadigen", stelt de handleiding. Janel durfde het niet aan, en bleef dus maar zitten.

Opgesloten

Nu heeft de auto een veiligheidsfunctie voor de deuren. Wanneer de auto geen stroom heeft kan de deur van binnenuit geopend worden door middel van een draad. Dus de TikTokker had de auto kunnen verlaten maar was bang het proces te verstoren wat mogelijk schadelijke gevolgen zou kunnen hebben voor de auto. Bijkomend nadeel: de airco deed het ook niet en Brianna moest 40 minuten in de hitte zitten.

Janel is natuurlijk niet helemaal de gebeten hond, want als TikTokker maak je natuurlijk een filmpje terwijl je ‘opgesloten’ zit. De video ging direct viraal en op het moment van schrijven al 21 miljoen keer bekeken.

TikTokker miste belangrijkste melding

En Janel is wel een beetje onnozel, want hoewel ze blijkbaar de handleiding van haar Model 3 goed gelezen heeft, is ze het update-scherm vergeten. Als een Tesla namelijk een update krijgt, kun je precies aangeven wanneer je die wil laten installeren. Als je kiest voor 'nu', dan geeft de Tesla je eerst nog tijd om uit te stappen – sterker nog: 'installeer nadat ik uitstap' is ook een optie. Maar misschien was Janel toen al te druk bezig met TikTok

Een eventuele les dus, voor alle lezers van Bright met een Tesla. Zorg dat je niet in de auto zit wanneer je hem gaat updaten. Tenzij je er een filmpje van kan maken en wat centjes kan binnen harken natuurlijk.

Meer Tesla en mis niets met onze Bright-app.