Deze beveiligingscamera schiet paintballs af op inbrekers

©OZ-IT

Deze beveiligingscamera schiet paintballs af op inbrekers
15 april om 22:45
Laatste update: 15 april om 23:01

Soms is een slimme beveiligingscamera niet voldoende en wil je mogelijke inbrekers écht afschrikken. Een startup komt met een automatisch paintballgeweer dat verfballetjes afschiet op ongewenste gasten.

Kickstarter staat bekend om de unieke producten die er worden gepresenteerd. Volgende week moet deze PaintCam Eve op het crowdfundplatform verschijnen. De slimme camera beveiligt je niet alleen met beeld, maar ook met verf en traangas. Het is inmiddels ruim twee weken na 1 april, dus de makers lijken dit product echt op de markt te willen brengen.

Hoewel de Kickstarter-pagina op dit moment nog niet online staat, heeft de Sloveense startup achter de PaintCam, OZ-IT, al wel meerdere video's online gezet waarin het product in actie te zien is.

<iframe width="560" height="315" frameBorder="0"></iframe>

Hoe werkt het?

Het werkt eenvoudig: de camera schiet verf - of traangasprojectielen - wanneer een ongewenst persoon je woning of terrein betreedt. Daarnaast kun je met behulp van een app op je telefoon live meekijken (of meegenieten). Het apparaat beschikt volgens de makers over AI-technologie die objecten en mensen in real-time kan detecteren en volgen, ook bij weinig licht. 

Volgens de demo in de video kun je mensen toevoegen aan een whitelist, zodat die personen niet worden beschoten wanneer ze langskomen voor een bezoek. Het is dus wel zo verstandig om eerst jezelf en je gezin toe te voegen aan het systeem. Ook huisdieren kunnen automatisch herkend worden. 

Hoe komen ze erop?

Je zou denken dat een waakhond of luide sirenes voldoende zouden zijn om inbrekers de stuipen op het lijf te jagen. Maar OZ-IT lijkt dat dus niet ver genoeg te gaan. De prijs van de paintballcamera is nog niet bekend. De Kickstarter-lancering staat gepland op 23 april.

Het ontwerp van de beveiligingscamera lijkt sterk geïnspireerd op de 'sentry turret' uit de game Portal, dat een vergelijkbaar ontwerp heeft, maar echte kogels schiet wanneer het beweging detecteert. Gelukkig zal een dief nu dus slechts worden bespat met verf.

Lees meer nieuws over gadgets en blijf op de hoogte met onze app.