©Fiido

Met deze e-bike neem je twee kinderen en veel boodschappen mee

Met deze e-bike neem je twee kinderen en veel boodschappen mee

16 april om 00:03

Fietsfabrikant Fiido heeft een nieuwe longtail e-bike uitgebracht. De e-bike heeft achterop plek voor twee kinderzitjes. Ook kun je met de elektrische fiets dankzij allerlei accessoires veel vracht meenemen.

Fiido heeft zijn nieuwe elektrische cargofiets T2 Longtail Cargo gelanceerd. De e-bike wordt ook in Nederland online verkocht. Dit type e-bike moet een alternatief voor een elektrische bakfiets vormen. Je kunt er jonge kinderen mee naar school brengen, of veel boodschappen mee vervoeren. 

In de promovideo toont Fiido dat er achterop plek is voor twee kinderzitjes. Ook verkoopt het bedrijf een reeks bijbehorende accessoires, zoals een mand voor aan het stuur, een kinderveiligheidsrek, een telefoonhouder en een bagagetas. Het totale laadvermogen van de T2 is 200 kilogram.

Dikke banden

De motor in de achternaaf heeft 750W vermogen en 60 Nm-koppel, en biedt trapondersteuning tot 25 km/u. De longtail e-bike heeft een Shimano 7-versnellingsbak en een frame met een lage instap gemaakt van een aluminiumlegering. De fiets heeft 4 inch brede banden en 20 inch wielen.

Op het stuur zit een kleuren-LCD-schermpje. De e-bike is ook te ontgrendelen en vergrendelen met een app op je smartphone. De fiets is geschikt voor mensen met een lengte tussen 1,50 en 2 meter.

Verende voorvork

De batterij is verwijderbaar en heeft een capaciteit van 998 Wh. De actieradius is maximaal 110 kilometer op de laagste van de vijf niveaus trapondersteuning. Verder beschikt de T2 over een verende voorvork met 60 mm veerweg, hydraulische schijfremmen en spatborden. 

De cargo e-bike is best zwaar met een gewicht van 39,5 kg. De Fiido T2 Longtail Cargo is momenteel te koop voor 1499 euro en de levering start in mei.

Wil je zelf veel nieuwe e-bikes in één keer testen, kom dan eind mei naar onze Bright E-bike Party.

Lees meer nieuws over elektrische fietsen en mis niets met onze app.