Eindelijk plezier: Maserati onthult bloedsnelle elektrische cabrio

Eindelijk plezier: Maserati onthult bloedsnelle elektrische cabrio

Maserati komt met de GranCabrio Folgore. Een elektrische cabrio met techniek uit de Formule E.

De afgelopen jaren zijn er heel veel nieuwe elektrische auto’s bijgekomen. Dat zijn voor het overgrote deel SUV’s. Af en toe zit er eens een hatchback of sedan tussen, héél soms een stationwagon, maar een cabrio is echt een shock. Mini kondigde een elektrische cabrio aan, maar die wordt in heel beperkte oplage gebouwd. MG komt met de Cyberster. En dat was de hele lijst. Met de GranCabrio Folgore van Maserati komt daar een aanbieding bij in het luxesegment. Eentje met indrukwekkende cijfers.

Folgore is Italiaans voor bliksem en wordt de indicator voor de elektrische Maserati’s. Een stuk spannender dan ergens een E voor of achter plaatsen. Naast deze GranCabrio komt er ook een GranTurismo Folgore en een Grecale Folgore. Dat is een luxe elektrische SUV.

Meer vermogen dan je kapsel kan verdragen

Aan boord zijn drie elektromotoren van 300 kW, die gezamenlijk 750 pk en maar liefst 1350 Nm koppel leveren. Ideaal voor een paardentrailer dus. Eeuwig zonde dat de GranCabrio vermoedelijk niet met trekhaak geleverd zal worden. De topsnelheid is 290 km/u, dat zou voor de paarden ook wat onprettig worden.

Het 800 volt-platform zorgt voor razendsnel opladen met een piek tot 270 kW. De accu van 83 kWh geeft je een officieel bereik van zo’n 450 kilometer. Maar als je dat haalt, rijd je hem niet zoals ie bedoeld is.

Alhoewel je met het stoffen dak naar beneden natuurlijk ook heerlijk kalm kan cruisen met je kapsel intact. Gaat het regenen, dan hoef je niet stil te staan om hem te sluiten. In 16 seconden heb je hem weer dicht en je mag daarbij tot 50 km/u gaan. De GranCabrio biedt ruimte aan vier inzittenden, waarbij de achterste twee Economy reizen als het om beenruimte gaat. Maar het is niet onmogelijk om er met er vier volwassenen in te zitten. Wij kunnen niet wachten om volledig elektrisch de boulevard op en af te rijden.

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.