Motorola onthult Edge 50-lijn, mooie mix tussen design en technologie

©Bright

Motorola onthult Edge 50-lijn, mooie mix tussen design en technologie
16 april om 14:06

Motorola draait al een tijd mee en is onder de hoede van Lenovo aan zijn derde leven bezig. Sinds een paar jaar heeft het merk zijn zinnen gezet op het hogere segment. Deze toestellen tref je vooral aan in de Edge serie. Vandaag ging de Motorola edge 50 serie in première

Dit jaar bestaat deze serie vooralsnog uit drie modellen. Je hebt de keuze uit de Edge 50 Fusion, Edge 50 Pro en de Edge 50 Ultra. Drie toestellen in drie prijsklassen. Voor ieder wat wils. Uit ervaring weten we dat de kans groot is dat hier nog wat bijkomt

Design en materiaal

Motorola doet duidelijk een poging om ook de liefhebbers van een mooi design en fraaie materialen te verleiden. Je kunt kiezen tussen afwerkingen met hout, vegan leer en parelmoer. En voor de mensen die niet zo avontuurlijk zijn is er ook gewoon zwart. Overigens worden niet alleen de ogen getrakteerd maar ook de neus. Sinds enkele modelen krijgen de doosjes van Motorola een lekker geurtje mee.

Moto AI

Ook bij Motorola doet AI zijn intrede. Moto AI concentreert zich vooralsnog op de fotografie en onderhuids wordt het ook gebruikt in Hello UX. Dat is de nieuwe naam voor de User Interface waar gelukkig weinig aan veranderd is wanneer je het vergelijkt met standaard Android. Wanneer je in de instellingen naar personalisatoe gaat kun je je nieuwe smartphone naar hartelust personaliseren met kleuren, lettertypes en wallpapers.

Een voorbeeld van de Moto AI is de Style Sync. Neem een foto van je outfit of het patroon van de gordijnen en de Moto AI stelt je vier verschillende achtergronden voor. Misschien niet heel erg vernieuwend maar wel leuk om je toestel helemaal eigen te maken.

Vergelijk Moto AI overigens niet met Galaxy AI. De integratie van AI bij Samsung gaat veel verder. Volgens Motorola zullen ze vooral gebruikmaken van wat Google ze gaat bieden wanneer het aankomt op AI.

Samenwerkingen

Naast Pantone werkt Motorola ook samen met Corning (Gorilla Glass) en Bose (daar komen we later op terug). Eerst genoemde levert naast de kleuren ook een bijdrage aan de camera en het beeldscherm. De wetenschappers van Pantone hebben de kleuren gevalideerd. Met Pantone Skintone zorgt motorola dat huidtinten zo natuurgetrouw worden weergegeven.

Motorola Edge 50 Pro

Het model dat vanaf vandaag verkrijgbaar is in Nederland en België is de Motorola Edge 50 Pro. Dit toestel maakt gebruik van een Snapdragon 7 Gen 3 processor met 12 GB werkgeheugen en 512 GB aan intern geheugen.

De hoofdcamera is 50 MP met een 13 megapixel Ultra Wide en een 10 megapixel lens om in te zoomen. Het toestel heeft 3x optische zoom en daarna kun je nog eens 3x inzoomen. Hierbij helpt de Moto AI om de details te verbeteren. 

De accu is 4500 mAh groot en je kunt snelladen 125 Watt Turbo Power. Draadloos laden doe je met 50 Watt. Het pOLED beeldscherm is 6,7 inch groot en heeft de naam Super HD meegekregen.

Motorola Edge 50 Ultra 

Wanneer je het toptoestel van deze serie wil aanschaffen, moet je wachten tot eind mei. Dan heb je wel een verbeterde camera set-up waarbij je bijvoorbeeld tot 100x kunt inzoomen met de camera.

De Ultra draait op de allernieuwste Snapdragon 8s Gen 3 waarbij je kunt kiezen uit 12 of 16 GB werkgeheugen of 512 GB of 1 TB aan intern geheugen. Het laden, accu en het scherm zijn hetzelfde. 

Motorola edge 50 fusion 

Je zou het een instapmodel kunnen noemen, en hij is verkrijgbaar vanaf midden mei. De Edge 50 Fusion draait op een Snapdragon 7s Gen 2 met 8 of 12 GB aan werkgeheugen. Je kunt uit drie geheugenconfiguraties kiezen, namelijk 128 GB, 256 GB en 512 GB. De accu van dit toestel is met 5000 mAh groter dan die van de Pro en de Ultra, maar het kan daarnaast weer niet snelladen en draadloos laden.

Prijzen

We denken dat het meest verkochte model de Motorola Edge 50 Pro zal gaan worden. Deze is te koop vanaf 699,99 euro, met keuze uit drie kleuren waaronder de parelmoeren Special Edition. De Motorola Edge 50 Ultra kost 999,99 euro en verschijnt ook in drie kleuren, waaronder de uitvoering met houtafwerking. Als laatste kun je de Motorola Edge 50 Fusion kopen vanaf midden mei voor 349,99 euro.