Waakhond ACM: 'Overstappen van internetaanbieder loont, scheelt 100 tot 200 euro'

©Unsplash

Waakhond ACM: 'Overstappen van internetaanbieder loont, scheelt 100 tot 200 euro'
16 april om 15:54
Laatste update: 16 april om 16:06

Na een uitzending van Radar over de hoge prijzen van internetabonnementen, raadt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aan om over te stappen van provider. Verschillende internetaanbieders reageren ook. 

In de uitzending van 15 april besteedde Radar aandacht aan het onderwerp van dure abonnementen voor vast internet. In de uitzending werd benoemd dat aanbieders je vaak een sneller abonnement aanraden dan je nodig hebt, met hogere kosten als gevolg.

Volgens ACM kan het verstandig zijn om over te stappen naar een andere provider, want daarmee kan in bepaalde omstandigheden 100 tot 200 euro per jaar worden bespaard. Ook raadt ACM aan om regelmatig te kijken of je de internetsnelheid in je abonnement wel echt nodig hebt.

Reacties internetaanbieders

In reacties stellen de verschillende internetaanbieders dat de hoge snelheden voornamelijk bedoeld zijn voor de toekomst. VodafoneZiggo biedt maximaal 1 Gbit/s, maar zegt eenvoudig te kunnen doorgroeien. Bij KPN is al een abonnement van 4 Gbit/s mogelijk, maar de internetaanbieder zegt dat klanten aangeven blij te zijn met de snelheid en stabiliteit.

Op de vraag waarom Odido reclame maakt voor snelheden die de meeste klanten waarschijnlijk niet nodig hebben, zegt de internetaanbieder dat het ook gaat om de capaciteit en stabiliteit.

Lees meer over internet, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief