©waymo

Waymo-robottaxi's weten het niet meer en blokkeren de snelweg

Waymo-robottaxi's weten het niet meer en blokkeren de snelweg

18 april om 09:12
Laatste update: 18 april om 16:27

Een robot is zo slim als de instructies die het krijgt. Dat geldt ook voor de robottaxi’s van Waymo. Zeven van deze voertuigen zonder chauffeur blokkeerden een snelweg in San Francisco.

Wanneer je San Francisco bezoekt kun je gebruikmaken van een zelfrijdende taxi van Waymo. Een prachtige techniek die helaas nog niet vlekkeloos werkt, en dat ligt niet aan de taxi.

Deze zelfrijdende voertuigen hebben een aantal restricties. Zo moeten ze op een aantal plekken altijd een bijrijder hebben om eventueel in te grijpen. En daar ging het gisteren fout.

Wil wel, maar mag niet

Wanneer de zelfrijdende taxi klaar is met zijn dienst, dan keert hij terug naar de basis. Op een splitsing was de weg afgezet door oranje pionnen. Hiermee moesten de taxi’s de oprit van de snelweg nemen. Tot zover geen probleem ware het niet dat de Waymo taxi niet de snelweg op mag zonder begeleidende bestuurder. Het enige wat het zelfrijdende voertuig kon doen was stoppen, want ‘computer says no’. 


Bron video

Na verloop van enkele minuten stonden er zeven taxi’s van Waymo achter elkaar waarna ook andere chauffeurs moesten stoppen. Deze waren daar niet blij mee en verzetten de pionnen om de gestrande taxi’s te passeren.

Waymo heeft een speciaal team voor dit soort calamiteiten. Volgens het bedrijf was binnen 30 minuten de opstopping verholpen.