Deze prachtige science-fiction serie staat nu gratis op YouTube

©Blackmilk Studio

Deze prachtige science-fiction serie staat nu gratis op YouTube
18 april om 14:29
Laatste update: 18 april om 17:45

Fans van science-fiction series zoals Black Mirror en Love, Death + Robots moeten zeker A Thousand Suns op YouTube proberen. De eerste zes afleveringen kan je nu kijken en duren ongeveer vier minuten per avontuur. Voor die korte speellengte krijg je wel een paar van de mooiste science-fiction beelden van het jaar te zien!

Volgens de officiële website van A Thousands Suns is de serie een “gateway to our hopes, dreams, and nightmares.” Vertaling: je ziet heel veel prachtige futuristische beelden in de afleveringen, maar ook een paar doodenge. Zoals de beste scifi eigenlijk. Bekijk vooral de trailer hieronder hoe dat er in de praktijk uitziet.

Elke aflevering opzichzelfstaand

Elke aflevering is opzichzelfstaand zoals Black Mirror en het idee voor de serie komt uit de koker van Macgregor. Deze cinematograaf (echte naam Miguel de Olaso) werkte eerder aan de Gerard Butler-thriller Kandahar en ook meerdere videoclips van Dua Lipa. De afleveringen zijn geregisseerd door Ruairi Robinson, Tyson Wade Johnston, Tim Hyten en Philip Gelatt.

Zonder hulp van Hollywood

Onder Blackmilk Studio hebben ze zelf de science-fiction serie geproduceerd, zonder hulp van Hollywood. Op de site schrijven ze dan ook dat er tegenwoordig weinig ruimte meer is voor originele science-fiction verhalen met een groot budget, dus met A Thousand Suns willen ze laten zien dat het met een lager budget ook mooie resultaten kan opleveren.

De eerste zes afleveringen staan nu op YouTube en er zijn maar liefst 22 stuks gepland. Wanneer die online verschijnen is nog niet bekend.

Lees meer over streaming en abonneer je op onze nieuwsbrief.