© Unsplash

Scherm van Samsung-telefoons gaat kapot na update: groene lijn is slecht nieuws

Scherm van Samsung-telefoons gaat kapot na update: groene lijn is slecht nieuws

18 april om 20:02
Laatste update: 18 april om 20:02

Meerdere gebruikers van de Samsung Galaxy S21 hebben problemen met het toestel na een update. Ze zitten namelijk opeens opgescheept met een groene lijn op het scherm, die niet meer weggaat.

Online klagen gebruikers dat ze opeens zo'n groene lijn op het scherm hebben, terwijl ze niets geks hebben gedaan met hun telefoon. Vooral de Samsung Galaxy S21 Ultra en S21 FE lijken vaak last te hebben van dit probleem, en de lijn lijkt verrassend vaak te verschijnen na het updaten van het toestel. Maar ook bij bijvoorbeeld de vouwtelefoon uit hetzelfde jaar, de Galaxy Z Flip 3, speelt het probleem.

Daarnaast zijn er Samsung-gebruikers die zeggen dat het probleem niet na een update is begonnen, maar dat het opeens is ontstaan of na bijvoorbeeld een gamesessie.

Niet zomaar op te lossen

Het vervelende aan deze groene lijn is dat het mogelijk niet gemakkelijk op te lossen is. Het lijkt namelijk om een hardwareprobleem te gaan, waarbij de kabel van het scherm beschadigd is geraakt. Hoewel het niet logisch klinkt dat een software-update voor permanente hardwareproblemen zou zorgen, is het niet onmogelijk.

Android Authority suggereert bijvoorbeeld dat een update, in combinatie met een warme omgeving, de smartphone zo warm kan maken dat er een defect optreedt. Het is echter nog niet precies duidelijk wat de oorzaak is.


Entroprox

Filmpje maken voor de klantenservice

Wat wel duidelijk is, is dat mensen bang zijn dat de groene lijn ook bij hen verschijnt. Zo zijn er gebruikers die hun telefoon zijn gaan filmen terwijl er een update werd geïnstalleerd. Op die manier hopen ze de klantenservice van Samsung te kunnen overtuigen dat ze de smartphone niet hebben laten vallen, maar dat het defect door Samsung is veroorzaakt.

Samsung heeft namelijk nog geen programma opgezet waarbij je je scherm gratis kan laten vervangen, en waarschijnlijk hebben weinig mensen nog fabrieksgarantie op hun Galaxy S21.

Niet de enige fabrikant met dit probleem

Samsung is niet het enige telefoonmerk dat problemen heeft (gehad) met een groene lijn op het scherm. Ook bij andere bedrijven zoals OnePlus, Vivo, Xiaomi en Motorola is het probleem voorgekomen. OnePlus reageerde daar toen in India op door levenslang garantie te geven op het scherm bij de modellen die problemen gaven. Hopelijk zal Samsung iets soortgelijks doen.

Voor nu kan je het beste zo snel mogelijk contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf als er opeens een groene lijn op je Galaxy verschijnt. 

Lees meer over Samsung en mis niets met onze nieuwsbrief.