©Sony

Sony belooft dik geluid uit flinterdunne speakers in nieuwe home cinema set

Sony belooft dik geluid uit flinterdunne speakers in nieuwe home cinema set

19 april om 20:08
Laatste update: 19 april om 20:11

De speakers zijn draadloos en net iets dikker dan zeven centimeter, maar ze moeten net zo goed klinken als een high-end soundbar: de nieuwe Sony Bravia home cinema set. De speakerlijn komt binnenkort op de markt.

De Sony Bravia Theatre Quad-set bestaat uit vier dunne speakers die je als een plaat aan de muur kunt hangen, of neer kunt zetten. Twee speakers zijn bedoeld als frontspeakers naast je televisie, terwijl de andere twee achter je geplaatst moeten worden. Je verbindt ze via wifi aan een kleine ontvanger die aangesloten moet worden op het ARC-kanaal van je televisie. Samen zorgen de speakers voor een ruimtelijk geluidsbeeld.

Een speaker is voorzien van vier drivers, waarvan er één naar boven is gericht. Die ontwerpkeuze is gebaseerd op technologieën zoals Sony’s eigen 360 Spatial Sound Mapping, maar ook 360 Reality Audio en Dolby Atmos. Laatstgenoemde technologie wordt ook ondersteund door de speakers.

Ze leveren elk 126 watt aan vermogen. Omdat de speakers WiFi 5 ondersteunen, kun je ook gebruikmaken van Apple Airplay en Spotify Connect.

Dik prijskaartje

Heb je een Sony Bravia smart-televisie, dan kun je diens speaker gebruiken als center-kanaal. Ook kun je een Sony-subwoofer aansluiten op de ontvanger die bij de set geleverd wordt.

De speakers komen op 13 mei op de markt, maar kunnen nu al besteld worden via de website van Sony. Met een prijskaartje van maar liefst 2699 euro is de set 1300 euro duurder dan Sony’s nieuwe Theatre Bar 9-soundbar.

Volg meer nieuws over gadgets met onze nieuwe app.