©Inversion Space

Deze startup wil overal ter wereld binnen een uur bezorgen vanuit de ruimte

Deze startup wil overal ter wereld binnen een uur bezorgen vanuit de ruimte

22 april om 13:33
Laatste update: 22 april om 18:05

Spullen de ruimte inschieten hebben we ondertussen aardig onder controle. Spullen vanuit de ruimte naar de aarde sturen, daar besteden we wat minder aandacht aan. Dit bedrijf ziet in de combinatie een verdienmodel.

Inversion Space heeft 25 man in dienst en bezit een stukje grond in de woestijn. Daar ontwikkelen en testen ze momenteel twee producten, de Arc en de Ray (nee, het zijn geen soundbars). Eerstgenoemde is al zo ver ontwikkeld dat 'ie dit jaar voor het eerst de ruimte ingeschoten zal worden.

De Ray lijkt verdacht veel op een vliegende schotel.

Thuisbezorgd via de ruimte

Het doel van Inversion Space is een voertuig ontwikkelen dat via de ruimte overal ter aarde iets kan bezorgen. De Ray wordt afgeschoten en zal via de ruimte ergens op aarde zijn vracht afleveren, binnen een uur. Het gewicht dat deze Ray straks kan dragen ligt rond de 150 kilo en het voertuig heeft geen instrumenten aan boord die helpen bij de landing. Het gebruikt wel een parachute maar waar het precies terechtkomt is een vraagteken. De Arc is momenteel nog in ontwikkeling en deze zal wel exacter kunnen landen binnen een gebied van een voetbalveld.

Krijgen we magazijnen in de ruimte?

Een raket afschieten naar de ruimte is een kostbare onderneming. Daarom zal dit bedrijf zich vooral richten op opdrachtgevers uit de militaire wereld en misschien ook wel noodhulp. Een interessant idee is om deze technologie te combineren met magazijnen….in de ruimte.

Stel: een vliegtuigmaatschappij verliest duizenden dollars per uur wanneer er een vliegtuig aan de grond staat omdat er een onderdeel niet op voorraad is. Door dan in de ruimte deze voorraad aan te leggen en op elk moment een capsule te kunnen afschieten met het desbetreffende onderdeel, zou het bedrijf veel kosten en ongemak kunnen besparen. Wellicht ook een leuke bijverdienste voor de astronauten in de ISS: pakketjes inpakken en bezorgen vanuit de ruimte.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.