©Apple

Apple onthult langverwachte nieuwe iPads met oled op 7 mei

Apple onthult langverwachte nieuwe iPads met oled op 7 mei

23 april - 16:35

Apple houdt op dinsdag 7 mei zijn volgende special event en het thema laat zich raden: de iPad. Niet alleen omdat iedereen dat stiekem eigenlijk toch wel weet, maar ook omdat er een Apple Pencil op de uitnodiging staat.

Er gaan al maanden geruchten over de nieuwe iPads, en al vanaf maart verwachten we dit evenement. De huidige iPad Air en Pro zijn namelijk al anderhalf tot twee jaar niet meer geüpgrade, dus het is de hoogste tijd. En die gezelligheid is dus te volgen op dinsdag 7 mei om 16:00 uur Nederlandse tijd: wat vroeger dan de gebruikelijke 19:00 uur die Apple aanhoudt voor de nieuwe iPhones. Zoals altijd is het evenement te volgen via Apple.com, het YouTube-kanaal van Apple en de TV-app op Apple-apparaten.

Wat wordt er verwacht van de nieuwe iPads? De geruchten zijn al uitgebreid langsgekomen en samengevat komt het neer op: snellere chips, mooiere schermen. De nieuwe iPads krijgen naar verwachting de nieuwe M3-chips die sinds vorige maand ook in de MacBook Air zit.

Grotere Air, fijnere accessoires

Qua schermen worden voor in ieder geval de iPad Pro-modellen voor het eerst led-exemplaren verwacht. iPads hebben tot nu toe altijd een lcd-scherm gehad, al was de grote Pro er al wel met een meer geavanceerde backlight met veel meer afzonderlijke zones. Maar er gaat qua contrast nog steeds niks boven oled, althans niet voor een betaalbare prijs (ahum, microled).

De iPad Air krijgt waarschijnlijk nog wel een lcd-scherm, al zou er dit keer ook een grotere variant verschijnen. Die zou mogelijk al wel een oled-scherm krijgen. De grotere iPad Air past in het nieuwe stramien van Apple: de iPhone, MacBook Air en MacBook Pro zijn er nu ook allemaal in twee overzichtelijke formaten: 'klein' en groter. De iPad Pro zou met mooiere accessoires zoals een mooiere toetsenbord-case en andere verfijningen toch weer wat anders worden dan de Air, want verschil moet er zijn.

Meer iPad en mis niets met onze Bright-app.