De slimme bril van Ray-Ban en Meta kan nu ook objecten herkennen door AI

De slimme bril van Ray-Ban en Meta kan nu ook objecten herkennen door AI

24 april om 17:02

Op Bright kon je al eerder lezen over de Ray-Ban Meta Smart Glasses. Deze bril volgde de redelijke geflopte Meta Stories op, maar maakte wel meer indruk. Deze slimme bril heeft nu ook de beschikking over AI.

De Ray-Ban Meta-bril heeft een camera om te filmen en te fotograferen. Daarnaast zitten er speakers in de pootjes waardoor je hem ook als een open-ear headset kunt gebruiken. De bril zoals hij in september 2023 uitkwam, had geen enkele integratie met AI. Meta bracht kort na de lancering een bèta uit voor een beperkt publiek en nu is de functie beschikbaar voor iedereen.

MultiModal AI

De bril heeft nu de beschikking over Muti Modal AI. Dat wil zeggen dat het objecten kan herkennen op beeld. Je kunt een zoekopdracht starten met het commando “Hey Meta, look and...” waarna je de daadwerkelijke opdracht geeft. Na het geven van het commando maakt de bril een foto, upload deze naar de cloud waarna de AI je vraag interpreteert en met een antwoord komt dat wordt uitgesproken via de speakers.

Onze concullega van The Verge heeft de nieuwe functionaliteit een tijdje kunnen testen, met wisselend succes. Niet alle opdrachten werden succesvol tot uitvoer gebracht en er waren soms ook foute antwoorden. Ik ga ervan uit dat deze fouten er vlug uitgehaald zullen worden. AI leert immers heel erg snel.

Deze slimme bril van Ray-Ban en Meta is een goedkoper speeltje dan de Apple Vision Pro (geen vergelijkin, we weten het). De goedkoopste uitvoering kost $299 en dat is best een aardige prijs.

Bekijk ook: Wat is de ultieme slimme bril? Die van Apple of van Meta?

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.