De fijnste elektrische BMW is vernieuwd

De fijnste elektrische BMW is vernieuwd

Wij waren al groot fan van de elektrische BMW i4. Maar dat was niet genoeg voor BMW: ze hebben hem toch gewoon vernieuwd.

De i4 is vernieuwd, maar gelukkig is veel bij het oude gebleven. De looks zijn op het eerste gezicht gelijk, maar wie beter kijkt, kan een aantal vernieuwingen vinden. De beroemde “nieren” voor op de grille hebben nu een gaasstructuur en zijn standaard in mat chroom en optioneel in hoogglans zwart te krijgen.

De koplampen zijn ook onder het mes geweest: de dagrijverlichting en de knippers staan nu rechtop. Voor de echt tech-nerd kun je laser-achterlichten krijgen. Als je graag wilt dat mensen meteen zien dat je een nieuwe i4 hebt dan moet je voor Cape York-groen of Fire-rood gaan. Die kleuren zijn voor het eerst verkrijgbaar.

Standaarduitrustig in de lift

Maar het beste nieuws zijn niet de botox links en de strakgetrokken staalpartij rechts, maar de uitbreiding van de standaarduitrusting. De i4 lijkt op papier niet zo gek duur voor een premium elektrische auto met zoveel stuurgevoel. Maar ga je 30 seconden los in de configurator, dan heb je zo €10K bij de prijs opgeplust. Sportstoelen met geperforeerde bekleding zijn standaard, net als ambiance verlichting, park assistant en reversing assistant (handig met een aanhangertje), de iDrive besturing via het grote touchscreen is ook standaard in alle modellen, inclusief cloud-based navigatie. Voor sommige must haves zoals stoelverwarming moet je wel nog steeds bijbetalen.

Nieuw in de line-up is de xDrive40: een vierwielaangedreven variant van de BMW i4. Voor wie graag op wintersport gaat wel een veilige keuze omdat de i4 standaard achterwielaangedreven is.

Later dit jaar komt de vernieuwde versie van de i4 beschikbaar.

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.